Klaipėdai – nauji ambicingi tikslai

Miesto taryba patvirtino ambicingą planą, kaip miestas gyvens artimiausius trejus metus. Į infrastruktūrą, miestiečių gerovę per šį laikotarpį numatoma investuoti 655,9 mln. eurų.

Nori pasiekti tikslus

Šiemet Klaipėdos miesto strateginio plano priemonėms įgyvendinti numatoma išleisti 212,3 mln., kitąmet prireiks 228,1 mln., o paskutiniais metais 2020 m. – 215,3 mln. eurų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas tvirtino, kad numatytomis priemonėmis siekiama pasiekti anksčiau išsikeltus tikslus.

Siekiama didinti miesto konkurencingumą, pritraukti gyventojų, investicijų, vystyti infrastruktūrą, kurti saugią gyvenamąją aplinką, užtikrinti kokybišką įvairių paslaugų teikimą.

Plane numatyta didinti atlyginimus visiems savivaldybei pavaldžių biudžetinių įstaigų darbuotojams, kurių pareigybės išlaikomos iš miesto biudžeto lėšų, atnaujinti viešąsias erdves, gerinti susisiekimo sąlygas, atnaujinti mokyklų stadionus, kurti sporto ir paslaugų naujus objektus.

Bus parengti ir miestui svarbūs dokumentai. Tarp tokių miesto Ekonominės plėtros strategija, bendrasis planas. Didelis dėmesys ir toliau bus teikiamas kultūrai, švietimui. Šiemet planuojama pradėti statyti naują mokyklą šiaurinėje miesto dalyje.

Svarstant Klaipėdos miesto 2018–2020 m. strateginį veiklos planą, tarp miesto tarybos narių kilo daug diskusijų. Domėtasi ir priemonėmis, siekiant išsaugoti Klaipėdos universitetą, viešojo transporto ateitimi, susisiekimo sistemos plėtra.

Atsisakė dalyvauti balsavime

Miesto tarybos narys Rimantas Taraškevičius atkreipė dėmesį, kad tvirtinamas didelės apimties strateginis planas. Politikas neabejojo, kad prie jo reikės grįžti ir koreguoti.

„Svarbu, kad neįvyktų taip, kaip ankstesniais metais. Planas buvo ambicingas, o daug priemonių liko neįgyvendinta. Noriu paprašyti administracijos, kad šis ambicingas, rimtas veiklos planas įgautų tvirtą pagrindą, būtų įgyvendinta tai, kad numatyta, jog metų pabaigoje nereikėtų kalbėti, kad kažkas nepavyko ir paliekame ateities kartoms“, – tvirtino tarybos narys.

Siūlymus planui pateikė opozicinės frakcijos. Taryba savivaldybės administracijai pavedė juos išanalizuoti ir pateikti išvadas kito posėdžio metu.

Dėl tokio siūlymo kiekviena frakcija buvo prašiusi penkių minučių pertraukos, kad apsispręstų, ar tenkina tokia eiga. Po antrosios konservatorių frakcija informavo, kad nedalyvaus balsavime.

Tarybos narys Arūnas Barbšys piktinosi, kad opozicijos siūlymai atmetami jų nesvarstant.

Parengto ateinančių trejų metų miesto plano nepalaikė ir kita opozicinė frakcija. Tarybos narė Nina Puteikienė tvirtino, kad tai valdančiosios daugumos, o ne miestiečių planas.

„Visi tie numatyti didieji projektai yra diskusiniai, o ne skirti miestiečiams, ar tai būtų Bastionų tiltas, kuriuo taip didžiuojatės, ar Atgimimo aikštės, Danės skvero atnaujinimas, ar elektroautobusų įsigijimas“, – teigė politikė.

Stebino kai kurie pasisakymai

Miesto tarybos narė Lilija Petraitienė atkreipė dėmesį, kad būtina investuoti į žmogų, didinti atlyginimus socialiniams darbuotojams, o ne tik rūpintis infrastruktūra.

„Kitaip tais tramvajais nebebus kam važinėti“, – prognozavo tarybos narė.

Tarybos narys Vytautas Čepas atkreipė dėmesį, kad ir jam ne visos priemonės patinka.

„Man nepatinka Atgimimo aikštės projektas. Man tai viena nykiausių, nereikalingiausių aikščių. Reikėtų diskutuoti ir dėl Vasaros estrados likimo. Kai kurie šaukia, kad ji labai vertinga, tai kodėl nėra renginių, o kai jie vyksta reikia didžiausių investicijų. Nepaisant to, palaikau parengtą. Klaipėda pradėjo formuotis ne nuo mūsų kadencijos pradžios“, – dėstė politikas.

Tarybos narę Vaidą Žvikieną stebino, kai kurie pasisakymai diskusijos, kuri truko apie pustrečios valandos, metu, svarstant trejų metų miesto strateginį planą.

„Dokumentas rimtas, o pasisakymai tai šen, tai ten, apie tą, aną, beleką, nors buvo laiko išdiskutuoti ir viską apsvarstyti komitetų posėdžiuose“, – įvertino tarybos narė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Paziurekite ,kaip baisiai dirba atlieku vezejai, dangciai ir t.toliau...

Deiniui

Deiniui portretas
Reikia stiprinti pautus.

Vargas

Vargas portretas
Rezultatų laukti pradėsime nuo biudžetinių įstaigų darbuotojų algų pakėlimo. Visiems 15 % ? :)
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių