Klaipėda – žiemos išbandymams pasiruošusi

Uostamiesčio tarnybos pasiruošusios žiemos sezonui. Tačiau nerimą labiausiai kelia benamiai ir apleisti pastatai, kuriuose jie neretai sukelia gaisrus.

Technika žiemai paruošta

Pasiruošimas žiemos sezonui aptartas trečiadienį savivaldybėje vykusiame Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje. Jame dalyvavo visų miesto tarnybų atstovai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius vedėjos pavaduotoja Irena Nachčiunova tvirtino, kad gatves ir viešąsias erdves prižiūrinčios įmonės žiemai pasiruošusios.

Dėl mechanizuoto gatvių valymo sutartys sudarytos su dviem įmonėm. Šiaurine miesto dalimi iki Baltijos prospekto rūpinasi bendrovė „Ecoservice Klaipėda”, pietine – „Žemkasa“.

Įmonės turi paruošusios 26 transporto priemones, kurios naudojamos kelių ir kelkraščių valymui, barstymui, sniego pakrovimui ir išvežimui. Tiek pat technikos mieste dirbo ir praėjusiais metais.

Užtat druskos ir smėlio jų sandėliuose daugiau. Druskos rangovai yra sukaupę apie 1350, o smėlio – 300 tonų.

„Daugiau druskos ir smėlio liko iš praėjusios žiemos. Jei sandėliai ištuštėtų, rangovai pasiruošę papildyti atsargas. Dėl atvežimo jokių problemų nekiltų“, – komentavo vedėja.

Miesto šaligatvius ir aikštes šį sezoną toliau prižiūrės įmonė „Klaipėdos želdiniai“. Jie yra parengę 33 įvairaus dydžio mechanizmus, reikalingus sniego valymui.

Mieste bus pastatyta 300 smėlio konteinerių, kurių talpa 0,3 kubinio metro, ir 50, kurių talpa 1,1. Šaligatvius ir aikštes valys apie 100 žmonių.

Smėlio dėžės miesto gatvėse paprastai pastatomos prieš lapkričio 1-ąją. Šią dieną oficialiai mieste startuoja žiemos sezonas. Nuo šios datos budėti visą parą pradeda ir gatvių valytojai.

Nesikeis ir aikštelių, į kurias prireikus vežamas sniegas, vietos. Viena jų yra Medelyno, kita – Žardupės gatvėje.

Dėmesys – apleistiems pastatams

I.Nachčiunova taip pat informavo, kad šiemet buvo likviduoti 47 nelegalūs sąvartynai. Išvežta 640 tonų statybinio laužo ir per tūkstantį tonų padangų.

Šiemet buvo nugriauta ir 15 avarinės būklės pastatų. Iki metų pabaigos ketinama nugriauti dar šešis. Kitais metais numatoma nugriauti dar 14 avarinės būklės statinių.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė atkreipė dėmesį, kad apleisti pastatai viena iš sričių, kuriems šaltuoju metų laiku skiriamas didesnis dėmesys.

„Rašome reikalavimus savininkams, kad užsandarintų angas, kad į pastatus nepatektų benamiai. Jei nepaiso, imamės teisinių priemonių“, – pabrėžė vedėja.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė atkreipė dėmesį, kad benamiai kelia galvos skausmą. Į šį klausimą dėmesį atkreipė ir policijos pareigūnai.

„Prašome ir norime, kad žiemą atsirastų galimybė pastovios gyvenamosios vietos neturinčius asmenis į nakvynės namus vežti ne tik nakties metu, bet ir dieną, jei šie nepadarė pažeidimų ir nereikia medikų pagalbos. Pernai buvo tokia tvarka ir ji pasiteisino“, – tvirtino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga.

Pasak J.Asadauskienės, viskas priklausys nuo žiemos. Vedėja taip pat atkreipė dėmesį, kad sušalę žmonės vežami į gydymo įstaigas ir ten prižiūrimi.

„Įstaigos geranoriškai žiūri į tokius atvejus. Jie turi pasiruošę budinčias palatas, kad žmogus galėtų pragyventi bent naktį“, – komentavo vedėja.


Šiame straipsnyje: žiemažiemos sezonasKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių