Klaipėda turės grąžinti nepanaudotus pinigus?

Klaipėdos savivaldybė atsilieka nuo investicinių projektų įgyvendinimo plano. Jau dabar akivaizdu, kad bus nepanaudota nemažai lėšų. Baiminamasi, kad dalį gali tekti grąžinti valstybei, tad politikai prašo imtis priemonių, jog taip nenutiktų.

Nepanaudojo nė pusės

Informaciją, kaip per devynis mėnesius sekėsi įgyvendinti investicinius projektus, savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento darbuotojai pateikė miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariams.

Politikai pristatyti tokią ataskaitą prašo kas ketvirtį. Didesnės kontrolės imtasi, siekiant, kad nepasikartotų praėjusių metų situacija, kai buvo neįsisavinta 12–13 mln. eurų.

Pateikta ataskaita tarybos narių nenuteikė optimistiškai. Planuota, kad per šiuos metus investiciniams projektams įgyvendinti bus panaudota 41 mln. eurų.

Per tris ketvirčius žadėta įsisavinti 18 mln. eurų, o pavyko 16 mln. eurų. Per paskutinį ketvirtį liko panaudoti 25 mln. eurų.

"Reikia gerai įvertinti planus. Dabar praėjo devyni mėnesiai, ir girdime, kad negalėjome padaryti to ar ano. Taip būti neturėtų. Kažkur kažkoks sraigtelis nesuveikė", – tvirtino Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Paskutinio ketvirčio planas – nerealiai didelis. Rizika, kad jo neįgyvendinsime, labai nemaža. Liks daug lėšų. Kitais metais maudysimės piniguose.

Strigo dėl įvairių priežasčių

Savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė bei Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas aiškino, kad dalis projektų įgyvendinami sklandžiai.

Kai kurie įstrigo dėl tam tikrų priežasčių. Pavyzdžiui, neįvyko viešieji pirkimai, nes neatsirado dalyvių, užtruko įvairios procedūros. Darbus vilkina ir vyraujantys nepalankūs orai.

Didžiausias nerimas miesto tarybos nariams kyla dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos bei Valstybės investicijų programos lėšų panaudojimo. Jų neįsisavinus miestas prarastų skirtus pinigus.

Nepanaudotos miesto biudžeto lėšos perkeliamos į kitų metų iždą.

V.Švedas tvirtino, jog iš Kelių priežiūros ir plėtros programos atseikėtos lėšos, kurių, matoma, jau nepavyks panaudoti planuotam objektui, nukreipiamos kitam objektui. Taip siekiama, kad pinigai nebūtų prarasti.

Rizika labai didelė

Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė tvirtino, kad susidariusi situacija yra įdomi.

"Paskutinio ketvirčio planas – nerealiai didelis. Rizika, kad jo neįgyvendinsime, labai nemaža. Liks daug lėšų. Kitais metais maudysimės piniguose", – šmaikštavo direktorė.

Tačiau, anot A.Špučienės, kur dideli pinigai, didelės ir problemos.

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai išklausė pateiktą informaciją. Tarybos nariai atkreipė savivaldybės administracijos dėmesį, kad paskutinio ketvirčio likutis yra labai didelis ir kyla baimė, jog planas nebus įgyvendintas. Skatinta imtis priemonių, kad taip nenutiktų.

Kito posėdžio metu Finansų ir ekonomikos komiteto nariai ataskaitą apie Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų panaudojimą prašys pateikti Miesto ūkio departamentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir

Ir portretas
Savivaldybes vadovai kaip ir racionalus zmones, bet tikriausiai tik su savais pinigais? Neatsakingumas, nori kontroliuoti seniunaicius o pas pacius palaida bala.

tomas

tomas portretas
Klaipėdos meras gauna didžiausią atlyginimą Lietuvoje, tad ko jam dar stengtis. Va, jeigu tuos milijonus gelėtų susikišti į nuosavas pinigines, jie ne tik būtų ,,įsisavinti", bet dar ir trūktų.

Anonimas

Anonimas portretas
Tik to ir betrūko. Kiemai nesutvarkyti, gatvės duobėtos, važiuojamoji dalis siaubinga. Pinigų yra, darbininkų netrūksta- deginamos lėšos. O deginamos todėl, kad atsakingi merijos darbuotojai nesugeba laiku vykdyti viešųjų pirkimų. Kas čia dar per tvarka. Būtinai turi įsikišti kontroliuojančios organizacijos ir patikrinti, kieno klaidos ar tiesioginių pareigų nevykdymas -nusikalstamas. O dar baisiau, jeigu nemoka to darbo dirbti. Vienaip, ar kitaip tokie darbuotojai negali užimti pareigų. Šitokius varyt iš darbo.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių