Klaipėda sulaukė Vilties žygeivių

Po dviejų dienų žygio iš Nidos Klaipėdą pasiekė Vilties žygeiviai. Juos broliai pranciškonai, Vilties bėgimo savanoriai ir Lietuvos euroskautai, švęsdami Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventę, pakvietė pažvelgti į Lietuvos ir Klaipėdos krašto istoriją per socialinę kultūrinę prizmę, jungiantis į akciją – „Karališką skautų žygį“.

Žygio dalyviai – Vilties piligrimai atgabeno vilties atvirlaiškius iš Nidos į Klaipėdą senuoju pašto keliu. Atgimimo aikštėje žygeiviai laiškus, skirtus senukams, kurie yra vieniši ir kuriems niekas nerašo, įteikė miesto merui Vytautui Grubliauskui. Jam šiuos atvirlaiškius senjorams padės išdalinti Maltos ordino savanoriai.

Akcija buvo siekiama aktyvinti visuomenės „karališkas“ savybes, kaip ir prieš 210 metų Klaipėdos krašte rezidavusios Vilties karalienei artimus bruožus – puoselėti atjautos, pagalbos artimui tradicijas bei pažymėti dešimtmetį besitęsiantį „Vilties bėgimo maratoną“, kurio dėka įsikūrė Šv. Pranciškaus Onkologijos centras – vilties simbolis onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems.


Šiame straipsnyje: KlaipėdaVilties žygeiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių