Klaipėda sieks dar ES pinigų

Uostamiestis ketina prašyti ES finansavimo dar bent vienam projektui. Miestas piniginės injekcijos norėtų Senojo turgaus prieigoms ir aikštei sutvarkyti arba "Klaipėdos energijos" teritorijai miesto centre pritaikyti verslui ar kitokioms panašioms reikmėms.

Finansuos tik dalį darbų

Uostamiesčio savivaldybės atstovai aptarė, kaip sekasi įgyvendinti ES lėšomis finansuojamus projektus, patenkančius į integruotą miesto teritoriją.

Nemažai dėmesio skirta planuojamai Futbolo mokyklos konversijai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos teigimu, naudojantis ES lėšomis konvertuojama tik ta statinio dalis, kur anksčiau buvo baseinas. Ji taps jaunimo bendruomenių centru.

Projektą prižiūrinčios Vidaus reikalų ministerijos vertinimu, ES pinigus leidžiama naudoti tik šios pastato dalies konversijai, o darbams likusioje pusėje – Futbolo mokykloje – ES finansavimas negalimas.

Dėmesys – turgaus prieigoms

"Kadangi dalies šio projekto neleidžiama finansuoti ES lėšomis, bandėme kompleksiškai pažiūrėti į integruotą teritoriją ir veikiausiai kreiptis į Vidaus reikalų ministeriją – galbūt su kitais projektais galėtume prašyti ES finansavimo integruotoje teritorijoje", – įvardijo E.Mantulova.

Neseniai vykusio pasitarimo metu išskirtos dvi teritorijos, kurioms miestas norėtų pretenduoti gauti lėšų.

Viena jų – Senojo turgaus prieigos ir dalis aikštės. Pasak E.Mantulovos, ši teritorija galėtų būti konvertuojama.

"Šiuo metu rengiamas paties turgaus uždaros halės rekonstrukcijos projektas, kitame etape yra numatytas Turgaus aikštės rekonstravimo projektas, o turgaus prieigos, kurios yra priešakinėje turgaus dalyje, kol kas nebuvo projektuojamos", – dėstė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Žvalgosi į "Klaipėdos energiją"

Antroji erdvė, kurios permainoms miestas norėtų gauti ES lėšų, – bendrovės "Klaipėdos energija" teritorija.

Anot E.Mantulovos, pati įstaiga žino, kad ateityje savo veiklą teks iškelti iš miesto centro. Tai numatoma įgyvendinti etapais.

Pasak pavaduotojos, Vidaus reikalų ministerijos bus prašoma įvertinti, ar miestas galėtų siekti lėšų rengti projektą, leisiantį išvalyti dalį teritorijos ir atlaisvinti ją kitiems verslams bei veikloms plėtoti.

Tikėtina, kad teritorijoje teks išvalyti gruntą, pašalinti nereikalingus statinius.

Teigiama, jog abu minėti projektai vertinami kaip vienodai svarbūs.

E.Mantulova pabrėžė, kad nors miestas ir įžvelgia galimybes pastariesiems gauti finansavimą, savo žodį dar turės tarti pasiūlymus vertinsianti ministerija.

Ministerijos atsakymo galima tikėtis ne anksčiau nei trečią arba ketvirtą ketvirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Thomas

Thomas portretas
Friedricho turgus- tai senasis ,tikrasis šimtmečiais naudotas pavadinimas .

Grubli

Grubli portretas
mieste net nusimyžti nera kur , liberastu miestas !!! VAGIU !!!

Memellander

Memellander portretas
Šaunu ,būtinai reikia tvarkyti šią senamiesčio dalį .Grąžinkime senąjį pavadinimą - Friedricho turgus ,atidenkime akmenų grindinį iš po asfalto ,o pastatus šalia turgaus reikia prikelti naujam gyvenimui išsaugant senąją Memelio architektūrą .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių