Klaipėda ruošiasi steigti antrą mobilų punktą: turėtų atsirasti Dubysos gatvėje

Daugėjant užsikrėtimų COVID-19, Klaipėdos miesto savivaldybė pranešė steigsianti antrą mobilų punktą, kur bus imami tepinėliai COVID-19 ligai nustatyti.

Numatoma, kad antras punktas taip pat bus įkurtas Dubysos gatvėje, netoli pirmojo punkto. 

„Matydami didžiules mobiliojo punkto darbų apimtis ir vertindami vis blogėjančią COVID-19 susirgimų statistiką, skubos tvarka ruošiamės antro mobilaus punkto steigimui“, – pranešime sakė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Anot jo, antras punktas bus įkurtas maksimaliai greitai, kiek tai leis biurokratinės procedūros.

„Planuojame, kad veikla bus pradėta jau per ateinančią savaitę. Tuo pat metu labai tikimės, kad nacionaliniu mastu bus užtikrintas ir tyrimams paimti reikalingas terpių bei ištyrimo reagentų kiekis“, – teigė meras.

Jo duomenimis, šiuo metu Klaipėdos mobiliajame punkte dirba keturios pamainos, tyrimai imami kas tris minutes, per dieną paimama apie 300 mėginių.

Norint pasitikrinti dėl COVID-19 ligos, reikia registruotis skambinant į Karštąją liniją tel. 1808, taip pat jau galima registruotis internetu tinklalapyje 1808.lt.

Klaipėdoje mobilus punktas veikia Dubysos g. 10, šalia „Švyturio“ arenos.

Klaipėdos miesto savivaldybė taip pat yra sudariusi galimybę Klaipėdos miesto gyventojams, neturintiems savo transporto, atvykti į mobilų punktą tyrimo padavimui – tokiu atveju skiriamas nemokamas savivaldybės transportas. Per spalio mėnesį kasdien tokia paslauga pasinaudojo vidutiniškai po šešis asmenis.

Dėl transporto poreikio reikia informuoti 1808 konsultantą, registruojantis tyrimui į mobilų punktą.

Penktadienį pranešta apie nustatytą rekordinį COVID-19 atvejų per parą – 1656.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Temperatūra

Temperatūra portretas
Śiaip Grubliauskui turėtú būti gēda Per para 240 tyrimù Klaipēdoje. Zmones nesitestuoja pilnomis seimomis nes laukti reikia po 3 ar 4 dienas Serga daug daugiau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių