Klaipėda perims Lietuvos kultūros sostinės regalijas

Jau visai netrukus šių metų Lietuvos kultūros sostinė Telšiai šį garbingą vardą perleis Klaipėdai. Tai ketinama padaryti jau po savaitės vyksiančio iškilmingo renginio metu.

Įteiks sostinės simbolį

Kitais metais Lietuvos kultūros sostine tapsiantis uostamiestis jau labai greitai turės šio vardo simbolį – gintarais nusėtą medelį.

Telšių rajono mero patarėja Eva Stonkevičienė paaiškino, jog šis ženklas Klaipėdai bus įteiktas gruodžio 6-ąją šiųmetėje Lietuvos kultūros sostinėje Telšiuose vyksiančių baigiamųjų renginių "Dėkingumo perlai" metu.

Gausybė renginių

Tądien su šiuo titulu atsisveikinančiame mieste numatoma itin daug renginių.

Planuojamas parodos "Žemaitija – istoriniuose Europos žemėlapiuose" atidarymas.

Padėkos vakaro metu bus įteikti apdovanojimai labiausiai šiemet Telšiams nusipelniusiems žmonėms.

Visos dienos akcentu taps Telšių eglės įžiebimo šventė, kurią praturtins muzikinis spektaklis pagal pasaką "Dvylika mėnesių".

Spektaklio metu bus galima išvysti visoje Lietuvoje žinomų žmonių, telšiškių ansamblių.

Aplankys Klaipėdą

Pašnekovė taip pat pastebėjo, jog jau šią savaitę Klaipėdoje ketina apsilankyti Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas su kultūrininkų, daugiausia dirbusių prie šiųmetės Lietuvos kultūros sostinės projekto, komanda.

Susitikimo su uostamiesčio meru Vytautu Grubliausku ir miesto kultūros atstovų komanda metu ketinama klaipėdiečius pakviesti į numatomus renginius, taip pat aptarti šiųmetę Telšių patirtį, artėjančių metų Klaipėdos planus.

Atiteks ir atsakomybė

E.Stonkevičienė pabrėžė, jog kartu su Lietuvos kultūros sostinės vardu uostamiesčiui atiteks ir nemenka atsakomybė.

Pasak pašnekovės, šiemet Telšiai stengėsi parodyti tai, ką turi geriausio, nebuvo vaikomasi vien tik garsių pavardžių, nors žvaigždžių pasirodymų anaiptol nestigo.

Žinomi Lietuvos atlikėjai ir kūrėjai šiemet čia rengė pasirodymus, dalyvavo įvairiuose susitikimuose su gyventojais, nepamiršti ir tradiciniai miesto renginiai, atidengtas Durbės mūšio paminklas, mieste atsirado ir daugiau įvairių naujų puošmenų, nestigo interaktyvių akcijų.

Būta ir iššūkių

"Šis titulas mums yra kaip galimybė parodyti visiems, kad tikrai esame verti menų miesto vardo. Norėjome parodyti tai, ką turime geriausio ir kad esame verti Lietuvos kultūros sostinės vardo", – patikino E.Stonkevičienė.

Pašnekovė pripažino, jog per šiuos metus nestigo ir įvairių iššūkių, tačiau darbščios komandos bei rėmėjų dėka visus juos pavyko įveikti.

"Labai stengėmės nenueiti į "popsišką" variantą, nors turėjome ir tokių renginių", – kalbėjo mero patarėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angliukai Rusena

Angliukai Rusena portretas
Kas skaitys Vincą Mykolaitį Putiną, Kai Vladas Putinas šneka rusiškai. Ar grįš į gimtinę Vincas Trumpa, Kai Donaldas Trumpa jau nekalba lietuviškai....

Anonimas

Anonimas portretas
Kaunui dar labai toli iki Klaipedos, tegul susitvarko miestą.

Argi nesuvokiate

Argi nesuvokiate portretas
Su mūsų valdžios supratimu apie kultūrą neįmanoma konkuruoti su Kaunu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių