Klaipėda ir Potis sutarė dėl tolesnio bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto ir Gruzijos Počio miesto savivaldybės, remdamosi ilgamečiais partnerystės tarp Gruzijos ir Lietuvos santykiais, pasirašė protokolą dėl tolesnio bendradarbiavimo. Abu miestai siekia vystyti miestų partneriškus santykius, tobulinti savivaldą reguliariais kontaktais bei patirties mainais.

„Klaipėda ir Potis yra uostamiesčiai, tad miestai turi daug bendrų sąsajų ir susiduria su analogiškomis problemomis ar iššūkiais, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. – Miestų bendradarbiavimo laukas labai platus – socialinė, kultūros, švietimo, sporto, turizmo sritys, patirties mainai gyvenamosios aplinkos, infrastruktūros, energetikos klausimais. Kartu bendradarbiavimo formos gali būti įvairios, tai ne tik kontaktai miestų savivaldos lygmenyje, bet ir galimas bendradarbiavimas tarp atskirų Klaipėdos ir Počio įstaigų, organizacijų, įmonių, dalyvavimas bendruose projektuose.“

Bendradarbiavimo protokolą Klaipėdos ir Počio miestų merai pasirašė Lietuvos uostamiesčio vadovo oficialaus vizito Gruzijoje metu, Počio miesto vadovo kvietimu.

Praėjusią savaitę įvykusio vizito metu galimos miestų bendradarbiavimo gairės aptartos ir su kito Gruzijos uostamiesčio, svarbaus šalies komercijos ir turizmo centro Batumio meru.

Taip pat iškilmingo renginio metu už aktyvų Lietuvos ir Klaipėdos miesto kultūros populiarinimą Gruzijoje Lietuvos garbės konsului Batumyje Temurui Ustiašviliui įteiktas Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės 2017 Ambasadoriaus ženklas.

Počio miesto delegacija Klaipėdoje lankėsi 2014 metų spalio mėnesį Miestų partnerystės šventėje, tada su Počio miestu buvo pasirašytas draugystės memorandumas.

Miestų partnerių bendradarbiavimo protokolas – tai žingsnis miestų partnerystės sutarties link. Iš viso Klaipėda turi 14 miestų partnerių: Gdynė (Lenkija), Ščecinas (Lenkija), Karlskrona (Švedija), Kotka (Suomija), Liepoja (Latvija), Manheimas (Vokietija), Liubekas (Vokietija), Zasnicas (Vokietija), Odesa (Ukraina), Kaliningradas (Rusijos Federacija), Mogiliovas (Baltarusija), Klyvlendas (JAV), Kudžis (Japonija), Šiaurės Tainsaidas (Jungtinė Karalystė). Bendradarbiavimo protokolai pasirašyti su 9 miestais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių