Klaipėda atveria kelią spartesniam miesto vystymui

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje pradedamas rengti naujasis miesto bendrasis planas, uostamiesčio teritorijų planavimą padarysiantis daug lankstesnį ir paprastesnį bei atversiantis kelią spartesniam miesto vystymui.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija su uždarąja akcine bendrove „Urbanistika“ pasirašė Klaipėdos miesto bendrojo plano keitimo sutartį, kuria įsipareigojo, kad 2017 metų pabaigoje Klaipėda jau turės naują teritorijų planavimo dokumentą. 2018 metais pradėsiantis galioti planas suteiks galimybę daug lanksčiau planuoti miesto teritorijas. Jis įtvirtins teritorijų daugiafunkciškumą – tai reiškia, kad, pavyzdžiui, ta pati teritorija galės turėti ir gyvenamąją, ir komercinę, ir visuomeninę paskirtį.

Klaipėdos miesto savivaldybės direktorius Saulius Budinas, pasirašydamas sutartį, sakė, kad naujasis planas sukurs daug palankesnes sąlygas miesto plėtrai: „Miesto gyventojai ir verslo atstovai, norėdami keisti veiklos pobūdį, dažnu atveju neprivalės keisti ir teritorijos paskirties, kas kaip žinome reikalauja tiek laiko, tiek finansinių išteklių. Šis planas leis lanksčiau ir greičiau vystyti miestą, pritraukti į jas naujas investicijas.“

Taip pat naujajame bendrajame plane atsiras miesto centro ir pocentrių sistema. Tai reiškia, kad bus atsisakoma monofunkcinio teritorijų planavimo – įvairiuose nuo miesto centro nutolusiuose mikrorajonuose bus kuriami „mažieji centrai“ – paslaugų, prekybos, visuomeninės paskirties viešosios erdvės.

Numatoma, kad naujasis miesto bendrasis planas nubrėš ne mažiau nei 10 metų Klaipėdos planavimo gaires.

Planą rengs „Urbanistika“ jungtinėje veikloje kartu su „Sweco Lietuva“. Dokumento parengimas kainuos 290 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių