Klaipėda atsisveikino su Lietuvos kultūros sostinės titulu

Visus metus kultūrinėmis iniciatyvomis garsėjęs uostamiestis pradeda paskutinį oficialų savo, kaip Lietuvos – kultūros sostinės mėnesį. Kultūros sostinės simbolis – gintarinis medis šeštadienio vakarą Klaipėdos dramos teatre perduotos 2018-ųjų Lietuvos kultūros sostinei – Marijampolei.

Gruodžio 2-ąją Teatro aikštėje Klaipėda ne tik įžiebė svarbiausią žiemos švenčių simbolį – eglutę, bet ir pažymėjo turtingus „Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės“ metus. Klaipėdos dramos teatre vykusio renginio metu Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas Marijampolės merei Irenai Lunskienei perdavė Lietuvos kultūros sostinės simbolį – gintarinį medį.

Pasak V. Grubliausko, tai buvo nuostabūs ir išskirtiniai metai, kurie sulig titulo atidavimu nesibaigia – buvome ir liksime miestu, pasmerktu pokyčiams.

„Klaipėda daug kuo unikali, bet skiriamės dar ir tuo, kad kaip niekur kitur Lietuvoje čia puoselėjama gerbiama ir skatinama laisva mintis, improvizacija, veržlumas", – teigė miesto šeimininkas.

Gražių žodžių Klaipėdai negailėjo ir kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

„Didelis džiaugsmas būti savo namuose. Neleiskite tam uostui užšalti ir nurimti, nes tai, ką jūs parodėte ir sukūrėte per šiuos metus yra tikrų tikriausias stebuklas. Jūs užkėlėte kartelę būsimoms kultūros sostinėms, kurios turės iš ko pasimokyti. Sveikinu su fantastiškai gražia pabaiga“, – kalbėjo ministrė.

Kultūros sostinės programai įgyvendinti šiemet buvo skirta daugiau nei milijonas eurų, o iš viso per šiuos metus kultūrai iš uostamiesčio biudžeto, neįskaitant infrastruktūros atnaujinimo projektų, skirta daugiau nei 7 milijonai eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanda

Vanda portretas
Gėda būtu girtis renginiais, kaip uostamiesčiui. Kokie renginiai vyko Telšiuose! Klaipėdai kaip iki kosmoso

Cha

Cha portretas
Reiktų pratęsti kultūros metus Klaipėdoje, nes kai kurie interneto komentatoriai dar vis stokoja kultūros.

kokiu muilu

kokiu muilu portretas
isitepėt ka riau galėtumet sulysti i ..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių