Į Klaipėdą įplaukė SGD dujovežis

  • Teksto dydis:

Šeštadienį į Klaipėdos uostą įplaukė antrasis komercinis suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovinys, skirtas pirmajam Baltijos šalyse SGD terminalui.

„Laivas įplaukė į uostą. Dujovežis per dvi valandas nuplauks iki terminalo ir prisišvartuos prie krantinės“, - BNS sakė „Klaipėdos naftos“ atstovė Indrė Milinienė.

Pasak jos, planuota, kad laivas į uostą įplauks 8 valandą ryte, bet dėl rūko įplaukė dviem valandomis vėliau. I.Milinienė sakė, kad dujų perpylimas į terminalą prasidės po 48 valandų.

„Perpylimas bus pradėtas, kai bus prišvartuotas ir prjungtas prie terminalo. Maksimaliai po 48 valandų“, - teigė I.Milinienė.

Su Maršalo salų vėliava plaukiantis dujovežis „Golar Seal“ į Klaipėdos uostą atgabeno 140 tūkst. kubų suskystintų gamtinių dujų (apie 84 mln. kubų gamtinių dujų). Dujovežis „Golar Seal“ pernai spalio pabaigoje į SGD terminalą atplukdė bandomąjį dujų krovinį - apie 107 tūkst. kubų suskystintų „Statoil“ dujų.

Gruodžio pabaigoje į Klaipėdos uostą atplaukė pirmasis komercinis SGD krovinys. Tuomet dujovežis „Arctic Aurora“ su Maltos vėliava atgabeno apie 141 tūkst. kubų „Statoil“ dujų.

Iš viso per metus į Klaipėdos uostą turėtų atplaukti 6-7 dujovežiai, kurie atgabens 540 mln. kubų dujų. Jei dujų poreikis bus didesnis, Lietuva pirks jų iš kitų tiekėjų, su kuriais yra pasirašyta 12 neįpareigojančių sutarčių.

SGD terminalas oficialiai pradėjo veikti gruodžio 3-ąją, o realiai dujas tiekti pradėjo nuo sausio. Pirmaisiais metais terminalo pajėgumas sieks iki 1 mlrd. kubų, vėliau - apie 4 mlrd. kubų.


Šiame straipsnyje: laivasDujosSGDKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

copy paste

copy paste portretas
Per 10 metų Lietuvos žmonės už terminalo nuomą ir statybą sumokės apie 2.4 mlrd. litų , t.y. 240 mln. per metus arba 650 000 litų kasdien. Per 2015 metus terminalas importuos 540 mln. kūb.metrų dujų. padalinam 240 mln. iš 540mln. kūbų ir gauname, kad visos terminalo paslaugos kainuos 444 litus tūkstančiui kūb.m. dujų. prie terminalo parduodamų dujų kainos 1150 lt. pridėjus šias išlaidas 444 lt., gauname, kad SGD terminalo tiekiamos dujos Lietuvai atsieina 1600 lt. Priminsiu, kad šiuo metu kontraktinių rusiškų dujų kaina yra apie 900 lt., rusiškų dujų kaina biržoje apie 850 lt.,o rusiškų dujų kaina su kompensacija apie 720 lt. o išsilaikius dabartinėms naftos kainoms rusiškos dujos liepą kainuos dar 25 % mažiau. Tai tiek. Konservatorių antirusiškos isterijos ir gigantomanijos žalą Lietuvos žmonėms pasiskaičiuokite patys

Pasakykite pagaliau

Pasakykite pagaliau portretas
KADA KUBILIUS SEKMOKAS ŠIMONKĖ SU VISAIS PSEUDOKONSULTANTAIS BEI KITAIS ŠIO NREGĖTO ISTORIJOJE ŠMUGELIO/PAVADINTO SDT/ AFERISTAIS SĖDĖS KALĖJIME UŽ GIGANTIŠKĄ ŽALĄ PADARYTĄ LIETUVAI?!!!

kartena

kartena portretas
Lietuvai suskystintų dujų laivas visai nereikalingas nes jis niekur neplauks. Išdujinimo įrenginį buvo galima pastatyti sausumoje. Laivas pastatytas ir išnuomuotas iš Norvegų be konkurso buvo Kubiliaus ir Sedmoko dėka. Užtat dabar per parą mokame 150.000 eu nuomos. Per 10 m. kiek reikės mokėti nuomos butume nusipirke du tokius laivus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių