Kiemų valytojams – galvos skausmas

Nutirpus sniegui, miesto viešosiose erdvėse, daugiabučių namų kiemuose pasirodė šiukšlės ir šunų paliktos "dovanėlės". Miesto valdžios atstovai ragina atsakingus asmenis susitvarkyti. Surengtas ir patikrinimas pietinėje miesto dalyje.

Baudėjų dar neišleido

Už miesto ir daugiabučių namų kiemų tvarką atsakingų įmonių atstovai trečiadienį buvo sukviesti į miesto mero Vytauto Grubliausko kabinetą.

Pasitarimo metu tartasi, kaip tvarkyti miestą nutirpus sniegui. Pagrindiniai klausimai – šiukšlių ir šunų išmatų surinkimas, gatvėse likusio žvyro šlavimas.

Miesto valdžios atstovai pabrėžė, kad pastaruoju metu sulaukiama daug nusiskundimų dėl tvarkos daugiabučių namų kiemuose.

„Žmonės moka mokestį už kiemų tvarkymą, o idealios tvarkos nėra. Nesinorėjo iš karto išleisti baudėjų. Reikia gyventojams aiškiai pasakyti, kaip ir kas yra“, – teigė vicemeras Artūras Šulcas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad viešosios miesto erdvės, nutirpus sniegui, pradedamos tvarkyti.

„Šluoti smėlį dar per anksti. Paprastai šiuos darbus atliekame pavasarį. Reikia sulaukti tinkamo oro. Juk niekas nežino, kas atsitiks. Po poros savaičių vėl gali iškristi sniegas. Reikėtų dar palaikyti. Kai kur dar yra ledo, ant šaligatvių likęs žvyras padėtų, jei susidarytų plikledis“, – pasakojo vedėja.

Ekskrementus rinks valytojai

Šiaurinės miesto dalies gatvėse smėlio šlavimo darbus rangovas jau pradėjo. Pietinės miesto dalies valytojai ruošiasi prašyti tokio leidimo. Ar jį suteikti, bus sprendžiama atsižvelgus į orų prognozes.

„Jei po dviejų savaičių iškris sniegas, tai neverta pradėti darbų. Pasidžiaugsime savaitę, ir vėl viskas iš naujo, o pinigų kainuos daug“, – tvirtino I.Šakalienė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pabrėžė, kad šiukšles ir ekskrementus būtina surinkti ne tik viešosiose erdvėse, bet ir kiemuose.

Žiema labai permaininga

Pasitarimo metu prisiminti ir žiemos darbai. Valytojai sulaukė kritikos, kad su darbais susitvarkė ne itin gerai. Tvirtinta, kad buvo slidžios ir gatvės, ir šaligatviai, ir kiemai. Atkreiptas dėmesys, kad šaligatviai nuvalyti ne per visą plotį ne tik viešose miesto erdvėse, bet ir kiemuose.

„Senais laikais šaligatviai blizgėdavo. Nebuvo tokių vaizdų kaip dabar, kad prakrapštytas tik tuneliukas. Valymo kokybė prasta ir kiemuose, ir miesto gatvėse. Žiema šiemet dar bus. Siūlyčiau parodyti savo ambicijas ir tinkamai susitvarkyti“, – patarė L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vienintelis

vienintelis portretas
VEIKSMINGAS budas sutramdyt kiaules-suneku vedziotojus matyt LIKO TIK ISMETYTI apnuoditus maisto gabaliukus,kad ilgai TRIESTU sunekai ir ju vedziotojai......turetu =suveikt::ypac,buvusiems kolchoznikams,dabartiniams "kaunieciams"gyvenantiems daugiaauksciu narvuose su suekais

Taigi,

Taigi,  portretas
Taigi, ne šunys kalti, o kiaulės šeimininkai. Vienintelė graži pėsčiųjų gatvė Mažvydo al. tapo šunų vedžiojimo ir šikinimo vieta. Medeliai nusysioti, vejos šunų iškastos ir nukakotos.

shudus turi valyti miesto valdzia!!

shudus turi valyti miesto valdzia!! portretas
mes mokam mokeschius ir norim kad butu valoma, kur matet kad kas valytu tas pievas mieste nuo siuksliu ir shudu, nutirpo sniegas jau senai ,pilnos vejos ir pakeles siuksli,ar kas mate kad jas kas rinktu ,NIEKAS ,NES MIESTAS NEVALOMAS < O SIUKSLINA YRA NE TEN KUR SIUKSLINA
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių