Kempingo valdytojams – švelnesni reikalavimai

Uostamiesčio savivaldybė Pajūrio kempingui antrą kartą bandys surasti šeimininkus. Neseniai pasibaigusio pirmojo konkurso metu nebūta nė vieno susidomėjusio galimybe valdyti šį objektą, todėl planuojama švelninti konkurso sąlygas. Šiuo metu kempingu rūpinasi Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras.


 

Uostamiesčio savivaldybė Pajūrio kempingui antrą kartą bandys surasti šeimininkus. Neseniai pasibaigusio pirmojo konkurso metu nebūta nė vieno susidomėjusio galimybe valdyti šį objektą, todėl planuojama švelninti konkurso sąlygas. Šiuo metu kempingu rūpinasi Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras.

Ieškojo valdytojo

Prieš kurį laiką buvo paskelbtas Giruliuose esančio Pajūrio kempingo valdymo pagal koncesijos sutartį konkursas.

Su konkurso sąlygas atitikusiu koncesininku buvo planuota pasirašyti 15 metų sutartį. Ieškant galimo valdytojo, buvo iškeltos sąlygos, kad šis kiekvienais metais turėtų sumokėti beveik 103 tūkst. senąja valiuta siekiantį mokestį.

Klaipėdos savivaldybės Finansų ir ekonomikos komiteto narė Lilija Petraitienė praėjusią savaitę vykusio posėdžio metu pajuokavo, kad šį objektą galėtų išsinuomoti tik į koaliciją nepatekę savivaldybės tarybos nariai.

Nereikalauja patirties

Konkurso sąlygose taip pat buvo numatyta, jog kempingo valdytojas turėtų užtikrinti, kad per metus kempingą aplankys ne mažiau nei 5 tūkst. turistų.

Veikiausiai pabūgę tokių įsipareigojimų galimi valdytojai "dėjo į krūmus" – nesulaukta nė vieno pasiūlymo, todėl konkursas neįvyko.

Dėl šios priežasties savivaldybė rengiasi kiek sušvelninti konkurso sąlygas ir valdytoją bandys surasti antrojo konkurso metu.

Iš konkurso sąlygų išbraukiamas reikalavimas dėl apsilankysiančių turistų skaičiaus. Naujasis valdytojas neprivalės turėti apgyvendinimo paslaugų valdymo patirties.

Tikimasi, kad patirties galbūt neturėsiantis naujasis koncesininkas surinks tokiame darbe jau patyrusią komandą ir Pajūrio kempingas dėl to nenukentės.

Įtraukė papildomą punktą

Tiesa, keičiant konkurso sąlygas bus įtraukta ir dar viena sąlyga.

Šiuo metu kempingą valdantis Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras jau užsisako vietas vasaros sezonui, todėl naujasis valdytojas turės išlaikyti šias rezervacijas.

"Paprasčiausiai išplečiame galimų dalyvių sąrašą", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjos pavaduotojas Edvardas Simokaitis.

Klaipėdos savivaldybės Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius prognozavo, kad veikiausiai ir antrojo konkurso metu neatsiras norinčiųjų imtis tokios veiklos. Anot jo, geriausia kempingo valdymą būtų palikti Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrui.

Tiesa, centras naujai rengiamame konkurse dalyvauti negalės. Tuo atveju, jeigu ir antrojo konkurso metu valdytojas nebus surastas, planuojama kreiptis į Centrinę projektų valdymo agentūrą ir ieškoti išeičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bent jau

bent jau portretas
įrengtumėte normalią teniso aikštelių dangą, kad būtų galima žaisti - norinčių netrūktų, galėtumėte nuomoti, kaip daro vienuoliai prie naujosios bažnyčios.

kempingas

kempingas portretas
4 zvaigzduciu kempingas, kuriame nakti atsibusite minimum viena karta nes salia jusu riedes traukinys... kempingas, kuriame pastoviai busite medziu seselyje ir nematysite saules ir jusu kemperio TV antena nieko netrauks per juos...cia pagrindiniai skundai jusu lankytoju, o pridejus ir nemazas kainas nekazka ir gaunasi

Netiesa ir melas

Netiesa ir melas portretas
Šitas kempingas tikrai nevertas ir dviejų žvaigždučių, o čia visos keturios. Kam žmones apgaudinėti reikia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių