Kelyje – akmenų kruša

Klaipėdietė vairuotoja pateko į itin nemalonią situaciją ir skaičiuoja nuostolius, kuriuos jos automobiliui padarė skaldą vežęs sunkvežimis. Iš netvarkingos priekabos pabirę akmenys stipriai apgadino moters mašiną. Padarytą skriaudą turėtų atlyginti sunkvežimio vairuotojas, tačiau dėl to reikėtų gaišti laiką teismuose.

Nepavydėtina situacija

Paaiškėjo, kad papuolus į tokią situaciją belieka arba skėsčioti rankomis, arba kviesti į užmiestį policijos ekipažą, kurio gali tekti laukti net ne vieną valandą.

"Važiavau praėjusio penktadienio rytą pro Jakus į darbą. Staiga prieš mane iš nesandarios priekyje važiavusio sunkvežimio priekabos pabiro akmenų kruša. Dviejų trijų centimetrų dydžio akmenukai daužėsi į stiklą, priekinius sparnus, stogą ir variklio dangtį. Iš visų jėgų paspaudžiau stabdžių pedalą, kad to išvengčiau", – pasakojo vairuotoja.

Pirmasis incidentas nutiko ties autoservisu, esančiu netoli Jakų gyvenvietės.

Moteris nusprendė gerokai atsilikti nuo sunkvežimio, tačiau iš jo ir toliau į šonus lakstė akmenukai.

"Sunkvežimis buvo toks purvinas, kad vos galėjai įžiūrėti jo numerio skaičius. Tam, kad įsitikinčiau, kokios raidės pažymėtos valstybiniuose numeriuose, vėl priartėjau prie šio sunkvežimio", – tikino vairuotoja.

Skaldą iš netvarkingos priekabos barsčiusio sunkvežimio valstybiniame numeryje užrašytus skaičius moteris spėjo užfiksuoti tiksliai – 280. Įsiminė ir raides, kurios taip pat turėtų būti praneštos policijai.

Kliuvo ir kitoms mašinoms

Moteris akimirką net pagalvojo, kad apskritai vertėtų sustoti ir tuojau pat išsikviesti policiją.

"Tačiau pavojų keliantis sunkvežimis juk tuo metu vis tiek nuvažiuos toliau ir kas pasikeis nuo to, kad aš lauksiu policijos kelias valandas?" – svarstė vairuotoja.

Skaldą vežęs sunkvežimis įsuko į Jakų žiedą, o jam ropščiantis per greitį ribojančius kalnelius, akmenys jau skriejo ant kelių kitų iš paskos važiavusių automobilių.

"Sustojusi darbovietės kieme, įsitikinau, kad mašina sugadinta taip, jog teks gerokai pakratyti piniginę. Keturiose vietose įdaužtas stiklas. Ant variklio dangčio – mažiausiai du įdaužimai. Gerai nuplovus automobilį gali paaiškėti, kad yra ir daugiau defektų", – kalbėjo moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uu

Uu portretas
O ko reikėjo važiuoti taip arti. Įvertinkite ką veža ir Mąstyk kas gali būti. Man buvo kažkada važiuoti .priekyje lengvoji su priekaba metalo laužą veža. Matau kad vienas metalo gabalas įdėtas stačiai oro pasipriešinimui o vėjas dar didelis iš kart primeciau lauk bėdos. Atsilikau gerokai. Ir ką vis už kelių minučių taip ir buvo vėjas bloske tą metalo gabalas ant žemės kaip tik i mano pusė jei buc važiavęs prilipęs būtų chana buvę. Matyt kartais reikia ir apie kitus

Orka

Orka portretas
Nuotraukoje- mašinos paskenduolės. Tinka....

Jusu vardas

Jusu vardas portretas
"Pavyzdžiui, jei žmogui prieš pat automobilio nosį iššoks laukinis žvėris ir jis sudaužys automobilį, niekas neatlygins jam žalos, jei tame kelio ruože yra specialus kelio ženklas, įspėjantis apie laukinius gyvūnus kelyje. Žalą turėtų atlyginti ta institucija, kuri prižiūri tą konkretų kelią. O dabar – sudeda ženklus ir nusikrato atsakomybės" Apgadino auto, kreiptasi i rajono administracija ir t.t, oficialiai, atsakymas NERA JURIDINIO PAGRINDO. p.s tame kelio ruoze zenklo nera.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių