Kelininkams žiema dar nesibaigė

Miesto gatves prižiūrinčios tarnybos dar negali ilsėtis po žiemos darbų. Naktimis termometro stulpeliui nukritus žemiau nulio, kelininkams vėl tenka barstyti tiltus, viadukus ir nuokalnes.

Oficialiai žiemos sezonas uostamiestyje baigėsi prieš tris savaites – kovo 31-ąją. Nuo šios datos baigiasi gatves prižiūrinčių įmonių budėjimas.

Tačiau gamta neleidžia kelininkams pamiršti žiemos darbų. Naktimis spusteli šaltukas, iš dangaus kartkartėmis krenta snaigės.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad, įvertinus orų prognozes, kelininkų prašyta prireikus pabarstyti gatves.

"Nereikia nė sniego, kad būtų slidu. Užtenka, kad vakare palytų, o naktį paspaustų šaltukas. Kelininkai tiltus, įkalnes, nuokalnes ir viadukus barstė visą šventinį savaitgalį. Šie darbai atliekami pagal atskirą nurodymą, nes žiemos sezonas jau baigėsi. Prognozuota, kad per Velykas ateis Kalėdos, tai iš anksto ir prašėme imtis darbų", – komentavo direktorius.

Prognozuota, kad per Velykas ateis Kalėdos, tai iš anksto ir prašėme imtis darbų.

L.Dūda tvirtino, kad kelininkai žadėjo toliau stebėti situaciją ir, pasikeitus oro sąlygoms, imtis žiemiškų darbų.

Direktoriaus teigimu, užtikrinti, kad danga nebūtų slidi, o eismas – saugus, nėra sudėtinga.

Tos pačios įmonės mechanizuotai gatves prižiūri ir vasarą. Šiltuoju metų laiku dažniausiai joms tenka šluoti pakelėse susikaupusias dulkes.

Miesto šaligatvių ir aikščių priežiūrai šį žiemos sezoną išleista beveik 403 tūkst. eurų. Gatvių priežiūra atsiėjo kiek daugiau – 516 tūkst. eurų.

Uostamiesčio savivaldybė skyrė ir baudas kelininkams už netinkamą gatvių priežiūrą. Sankcijos taikytos tris kartus. Įmonės turėjo sumokėti 2,2 tūkst. eurų.

Gatvių priežiūrai žiemai buvo sukaupta 4 tūkst. tonų druskos, sunaudota – 3 tūkst.

Tuo pat metu smėlio atsargos buvo 700 tonų. Sunaudota apie 600 tonų.

Šaligatvių, aikščių, laiptų, požeminių perėjų priežiūrai druskos-smėlio mišinio sunaudota apie 600 tonų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių