Kelias – tarsi minų laukas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono gyventojai neapsikenčia po žiemos duobėmis išvagotų kelių. Vairuotojai turi laviruoti tarp pavojingų kelio įdubų. Vienas vyras guodėsi, kad jau penkis kartus prakiurdė automobilio padangą, teko remontuoti ir važiuoklę.

Mašinos negali prasilenkti

Klaipėdos rajono gyventojas Donatas pasakojo, kad keliu, kuris veda iš sodų bendrijų Spengiai ir Gružeikiai į vadinamąjį Dituvos kelią, važinėja kasdien du kartus per dieną. Tokia yra ir daugumos kitų gyventojų kasdienybė.

Pasak Donato, maždaug trijų kilometrų ilgio asfaltuoto kelio būklė nepavydėtina. Jis visas išvagotas duobių. Pavojingos net tik įdubos važiuojamojoje dalyje, nudaužyti ir kelkraščiai.

Jau penkis kartus sprogo automobilio padanga.

"Įvažiavus į duobę ar užlėkus ant aštraus kelkraščio krašto, jau penkis kartus sprogo automobilio padanga. Teko taisyti ir pačius ratus, važiuoklę. Tokių kaip aš tikrai yra ne vienas", – tvirtino vyras.

Pasak gyventojo, minėtas kelias – labai siauras, kelkraščio kraštai – aštrūs, tad prasilenkti dviem transporto priemonėms beveik neįmanoma.

Remontavo tik kelis metrus

Vyras prisiminė, kad prieš kelerius metus buvo lopomas kelias, bet tik pavienės duobės. Dabar pastarosios vėl atsivėrė.

Niekam neįdomu, kad toliau duobė ant duobės.

"Didžiausias dėmesys buvo skirtas keliui ties posūkiu į Dituvą. Čia danga buvo visiškai susidėvėjusi. Nebebuvo įmanoma važiuoti. Tačiau kelis metrus sutvarkė ir remontas baigėsi. Niekam neįdomu, kad toliau duobė ant duobės", – apgailestavo gyventojas.

Vairuotojas tikino, kad prieš kelias dienas viena didelė duobė buvo užpilta skalda.

"Tačiau tokie darbai situacijos tikrai neišgelbės. Keliui reikia remonto, o ne pavienių duobių lopymo", – tvirtino gyventojas.

Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus teigė, kad kol kas kapitalinis minėto kelio remontas nėra numatytas.

"Iki 2020 m. jo nebus imtasi. Po šios datos bus sudaromas naujas planuojamų remontuoti kelių sąrašas. Ar šis kelias į jį bus įtrauktas, sunku pasakyti. Sąrašą tvirtina miesto taryba", – komentavo vedėjas.

Atnaujins pusę kelio

Pasak A.Ronkaus, einamuoju kelio remontu turi rūpintis tos vietovės seniūnija. Dovilų seniūnė Nijolė Ilginienė tvirtino, kad ši problema jai žinoma.

N.Ilginienė teigė, kad dalį šio kelio – nuo Ulonų gatvės Kaspariškių kaime iki vadinamojo Dituvos kelio – numatoma atnaujinti privačiomis lėšomis. Savivaldybės sutikimas šiems darbams gautas.

"Beveik pusė kelio bus praplatinta, paklota nauja danga. Kol vyks remontas, žmonės patirs nepatogumų, tačiau vėliau galės džiaugtis normaliu keliu", – tvirtino seniūnė.

Tiesa, N.Ilginienė dar negalėjo pasakyti, kada tiksliai prasidės darbai.

Lopys ir duobes

Kitos minėto kelio dalies remontu rūpinsis pati seniūnija. Pagal turimas lėšas bus lopomos duobės. Taip pat ketinama kelio ruožą išlyginti greideriu, sulyginti kelkraščius. Šiuos darbus planuojama atlikti, kai bus sutvarkyti žvyrkeliai.

"Kelkraščiai nebus tokie aštrūs. Pastaruoju metu buvo šlapia, tad negalėjome greideriu išlyginti kelių. Bijome jiems dar labiau pakenkti", – pripažino seniūnė.

Kada bus pradėtos lyginti duobės, N.Ilginienė taip pat negalėjo pasakyti: "Viešuosius pirkimus organizuoja Klaipėdos rajono savivaldybė. Būna, kad jie užstringa, darbai nusikelia, o seniūnas tampa melagiu."

N.Ilginienė pabrėžė, kad reikėtų atnaujinti visą minėtą kelią – jį praplatinti, pakloti naują asfaltą.

"Tačiau tokie darbai ne nuo seniūno priklauso. Gaila, kad žmonės, prieš įsigydami sklypus, naujus namus, nepasižiūri, kas darosi aplink, kokios sąlygos yra, kokie keliai, infrastruktūra. Susigundo maža kaina ir perka", – komentavo seniūnė.


Šiame straipsnyje: duobėduobėskeliasduobėtas keliasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

mindaugas

mindaugas portretas
Kam svaistyti pinigus ant keliu- geriau nupiepusiu sodinuku po 400euru vietoi iskirstu sveiku medziu prisodinti.Gali zmones mulkinti ir sau i kisene isideti.

vietinis

vietinis portretas
tvarkom kele patys kiek kas galim, o is kelininku ar seniunijos nieko nesulauksi, butu idomu paziuret kaip tas keliu direktorius cia gyvendamas tokiu keliu vazinetu

Arlandas Gyventojas

Arlandas Gyventojas portretas
Tą duobę užpyliau aš savo rankom, nes pavargau laužyt automobilį. Paskui dar kažkas betono pripylė.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių