Keleiviai paisė naujos tvarkos

Vakar uostamiestyje autobusų keleiviai pradėti pratinti prie naujos įlaipinimo ir išlaipinimo tvarkos. Į penkių maršrutų – 1, 1A, 9, 12, ir 16 – miesto autobusus žmonės buvo įlaipinami tik per priekines duris.

Į stotelę atvykus transporto priemonei, buvo atidaromos priekinės durys ir laukiama, kol sulips keleiviai. Prie vairuotojo įrengtu komposteriu jie turėjo pasižymėti vienkartinį arba parodyti terminuotą bilietą.

Kol vieni keleiviai per priekines duris sulipdavo, kiti išlipdavo pro likusias duris. Kaip sekasi įgyvendinti naują tvarką autobusuose, stebėjo „Klaipėdos keleivinio transporto“ Kontrolės skyriaus darbuotojai.

Jie buvo pasiruošę kilus incidentui kviesti tvarka viešojo susisiekimo transporto priemonėse besirūpinančios įmonės „Dorsimus“ ekipažą.

Anot viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ Kontrolės skyriaus viršininkės Alos Galaibo, pirmoji diena nebuvo labai sudėtinga.

„Žmonės supratingi. Lipdavo per priekines duris, žymėdavo bilietus prie vairuotojo. Supranta, kad tokia tvarka reikalinga“, – tvirtino viršininkė.

A.Galaibo neslėpė, kad šiokių tokių nesklandumų nepavyko išvengti. Pasitaikė keleivių, kurie į autobusą bandė įlipti per vidurines ar galines duris. Dažniausiai taip elgėsi mokinukai.

Buvo ir tokių, kurie į autobusą norėjo prasmukti nepasižymėję ar vairuotojui neparodę bilieto. Pasak A.Galaibo, vairuotojai kontroliavo situaciją – tokiam keleiviui buvo siūloma įsigyti bilietą.

Teigiama, jog dėl naujosios tvarkos nukrypimų nuo autobusų grafiko nebuvo.

Griežtinti keleivių kontrolę, įleidžiant keleivius į autobusą tik per priekines duris, įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ nusprendė po to, kai patyrė tris kartus daugiau nuostolių nei planuota.

Siekiama, kad tokia tvarka įsigaliotų visuose miesto autobusuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių