Keis priėmimo į mokyklas tvarką

Į uostamiesčio mokyklas vaikus siūloma priimti ne pagal deklaruotą, o pagal faktinę gyvenamąją vietą. Manoma, kad tada nebebūtų galimybės gudrauti.

Miesto taryba raginama pakeisti Priėmimo į Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklas tvarkos aprašą bei pakoreguoti sprendimą dėl aptarnavimo teritorijų Klaipėdos bendrojo ugdymo mokykloms priskyrimo.

Penktadienį šiuos klausimus svarstė miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė patikino, kad mokyklų aptarnaujamos teritorijos nesikeis.

Siūloma tik tiek, kad didesniam švietimo įstaigų skaičiui būtų priskirtas visas miestas.

Tai galioja mokykloms, kurios turi netradicinio ugdymo klases, tokias kaip Montessori, Valdorfo, humanistines, ekologijos, išskirtinių gabumų kalboms, akademinių poreikių.

Anksčiau visas miestas buvo priskirtas tik akademinių poreikių ir humanistinėms klasėms.

Siūloma, kad į mokyklas būtų priimami vaikai ne pagal deklaruotą, o pagal faktinę gyvenamąją vietą. Manoma, kad tada nebūtų galimybės gudrauti.

„Mokykla galėtų patikrinti, ar vaikas gyvena nurodytoje vietoje. Taip pat raginame įteisinti, kad tada, kai yra laisvų vietų, mokyklas gali lankyti ir vaikai, gyvenantys kitose savivaldybėse. Tada nebūtų konflikto. Reikia žaisti atviromis kortomis“, – pabrėžė pavaduotoja.

V.Kazakauskienė atkreipė dėmesį, kad Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybės yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį, kurioje kalbama ir apie tai, jog vaikai, gyvenantys Klaipėdos rajone, gali lankyti miesto mokyklas.

Mokiniai neprivalo lankyti mokyklos, kuri jiems priskirta pagal gyvenamąją vietą. Šie gali rinktis ir kitą. Tačiau mokykla privalo užtikrinti jų priėmimą, jei reikės.

Galutinį žodį dėl permainų tars miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O jei gyvenu Tauralaukyje, ten į mokyklą nepapuolėm, nes netilpom, o į kitas nepriima nes ne ta gyvenamoji vieta ????????

Anonimas

Anonimas portretas
kažin o kaip mokyklos tikrins tas "faktines" vietas?

grfhhu

grfhhu portretas
Pirmenybė iš Klaipėdos tikrai vaikams, o ne popieriniams klaipėdiečiams. Jei mokykloje liko vietų tada galima priimti ir iš rajonų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių