Kėdes apleidžia keturi vadovai

Keliose uostamiesčio švietimo įstaigose bręsta pokyčiai. Savo postus savanoriškai ketina palikti keturi solidžią darbo patirtį švietimo srityje turintys įstaigų vadovai.

Keliose uostamiesčio švietimo įstaigose bręsta pokyčiai. Savo postus savanoriškai ketina palikti keturi solidžią darbo patirtį švietimo srityje turintys įstaigų vadovai.

Prašymą nutraukti darbo sutartį savivaldybei jau įteikė Klaipėdos pedagogų švietimo ir kultūros centro direktorius Alfonsas Zvėrka.

Minėtam centrui A.Zvėrka vadovauja nuo 2000-ųjų. Prieš tai jis dirigavo ir M.Mažvydo vidurinei mokyklai.

A.Zvėrkai planuojama išmokėti pusmečio jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką, kuri, neatskaičius mokesčių, sieks daugiau nei 6 tūkst. eurų, ir piniginę kompensaciją už nepanaudotas kasmetines atostogas. Ši suma sieks maždaug 148 eurus.

Pinigų šioms išlaidoms teks surasti iš uostamiesčio savivaldybės biudžeto.

Naujo direktoriaus ieškoti privalės ir darželis "Gintarėlis". Šiai įstaigai atidavusi 44 metus iš vadovės posto pasitraukti nusprendė Nijolė Kristina Grubliauskienė.

Jai bus išmokėta išeitinė išmoka, siekianti 5,8 tūkst. eurų, ir piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas – 2,6 tūkst. eurų.

Be vadovo liks ir Klaipėdos "Šaltinėlio" mokykla-darželis. Jo direktorė Margarita Gaučienė įstaigai vadovavo net 36 metus.

M.Gaučienei bus išmokėta pusmečio jos vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, kuri, neatskaičius mokesčių, sieks daugiau nei 6,6 tūkst. eurų. Jai teksianti piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas – 3,2 tūkst. eurų.

Pasitraukiant šiai vadovei, miesto kišenė nukentės mažiau, mat pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus du trečdalius išeitinės išmokos lėšų poreikio bus skirta iš valstybės biudžeto, o likusią dalį teks sumokėti miestui.

Direktoriaus išleistuves šiemet teks planuoti ir "Varpo" gimnazijai. Pastarosios direktorius Valerijus Kuzliakinas įstaigai vadovauja nuo 1989-ųjų.

V.Kuzliakinui planuojama išmokėti pusmečio jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką, kuri, neatskaičius mokesčių, siekia daugiau nei 9,2 tūkst. eurų. Vadovui atitektų ir piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas – daugiau nei 497 eurai.

Didesnioji V.Kuzliakinui, kaip ir M.Gaučienei, priklausančių išmokų dalis būtų skiriama iš valstybės kišenės.

Klaipėdos miesto vicemerė Judita Simonavičiūtė trečiadienį vykusiame Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje pastebėjo, kad ilgamečių vadovų pasitraukimą galima vertinti kaip jaunos kartos atėjimo į švietimo įstaigas pradžią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
Kas komentavo"kiek" yra arba visiškas debilas arba rašo, kad rašyt.Visada vertinama profesionalumas,patirtis,darbo rezultatai, o ne amžius. Yra ir 40-čių tūpčiojančių, nieko nedarančių, neprilygstančių vyresnės kartos vadovams.

kiek

kiek portretas
reikia primokėti seniams kad jauniems užleistų vietą, patys nesusipranta, neliko padorumo mumyse, tokia mano nuomonė.(nors ne apie tuos asmenis, bendrai apie padėtį)

Ech... superinis direktorius Kuzliakinas

Ech... superinis direktorius Kuzliakinas portretas
Jam vadovaujant buvo vienas malonumas mokytis. Ačiū jam!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių