Kaziuko mugėje uostamiestyje – tarptautiniai akcentai

Nuo šeštadienio uostamiestyje netrūks pavasariško šurmulio ir šypsenų. Visą savaitgalį Klaipėdos senamiestyje įvairiomis gėrybėmis vilios šimtai amatininkų bei prekeivių, pasistiprinti kvies ir lauko restoranai. Į šiųmetę mugę amatininkų atvyks net iš Maroko.

Artimiausiomis dienomis Klaipėdoje užvirs tikra Kazimierinių fiesta. Jau rytoj vidurdienį Teatro aikštėje bus oficialiai paskelbta 24-osios Kaziuko mugės pradžia. Šventiniai renginiai tęsis iki sekmadienio vakaro.

"Daugelis painioja ir mano, kad klaipėdietiška mugė nusižiūrėta nuo Vilniaus. Nieko panašaus. Mes, Kazimierai, švenčiame Kazimierines ir mugė yra viena šios šventės dalių", – paaiškino Klaipėdos krašto Kazimierų bendrijos pirmininkas Kazys Vainoras.

Kaip įprasta, Kaziuko mugė šurmuliuos senamiestyje. Čia smagiai nusiteikusių klaipėdiečių lauks 400 amatininkų, tautodailininkų, ūkininkų, bitininkų, aludarių ir kiti darbštuolių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų šalių.

"Mugė įgauna didesnį mastą ir tarptautinį atspalvį. Šiemet joje dalyvaus Ukrainos, Lenkijos, Latvijos atstovai ir netgi svečiai iš Maroko. Jie atveža iš brangiųjų akmenų padarytų papuošalų", – atskleidė K.Vainoras.

Mugės erdvėse veiks 6 lauko restoranai.

Pašnekovo teigimu, kasmet vis didesnis dėmesys skiriamas kultūrinei programai. Abi mugės dienas nuo ryto iki vakaro smagūs įvairių ansamblių pasirodymai vienas kitą keis lauke stovinčioje scenoje.

Šeštadienį pasirodys 6 kapelos, o sekmadienį išskirtinio dėmesio sulauks uostamiesčio šeimos. Antrąją mugės dieną bus apdovanoti uostamiesčio mokyklų ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų auklėtiniai, kurie dalyvavo konkurse ir kūrė šventines Kaziuko kepures.

Vėliau scenoje pasirodys įvairūs vaikų bei jaunimo ansambliai, o gatvėse lankytojus pasitiks ir linksmins įvairūs animaciniai personažai.

"Viskas rodo, kad bus linksma, nes šv. Kazimieras pažadėjo gerą orą", – pastebėjo šventės organizatorius.

Kazimierinių renginiai startuos jau šiandien. Klaipėdos universiteto Menų akademijos Koncertų salėje 18 val. vyks nemokamas šiai šventei skirtas koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dovile

Dovile portretas
Be galo smaugi svente. Klaipedai butinai reikejo to. Laukiam rytojaus!

kazys

kazys portretas
Kaunas be kaziuko...

kazys

kazys portretas
Kaunas be kaziuko...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių