Karščiai Klaipėdoje: nuo tilto į Danę šokinėjantys vaikai ir skendęs vyras

Alinantis karštis susuko galvas pajūryje besiilsintiems žmonėms. Važiuoti į paplūdimį patingėję lėbautojai atsigaivinti bando Klaipėdos miesto centre esančioje Danės upėje.

Šeštadienį išsimaudyti panoręs neblaivus vyras vos nepriburbuliavo, o keli paaugliai buvo pagauti šokinėjantys nuo Biržos tilto.

Šeštadienio popietę Danės upėje budėjusiems gelbėtojams teko iš vandens traukti skęstantį apie 40-ies metų vyrą. Teritorijoje netoli Jono kalnelio, kur maudytis yra draudžiama, jis buvo su draugu. Pastarasis tik stebėjo nuo kranto, kaip su drabužiais į vandenį įkritęs jo bičiulis dar bando kapanotis į paviršių.

„Apie 14 val. Danėje patruliavę gelbėtojai kateriu priplaukė prie vyro ir jį ištraukė. Skęstantysis neturėjo pakankamai jėgų, kad pats saugiai pasiektų krantą, buvo prigėręs vandens. Vėliau juo pasirūpino medikai“ – pasakojo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Neblaivus poilsiautojas tik teisinosi, esą pats nesuvokia, kaip atsidūrė vandenyje. Veikiausiai nuo alkoholio apsvaigusiam vyrui pasidarė karšta, todėl jis nutarė šokti į upę. Skendęs gyventojas perduotas medikams. Po patirto išgąsčio jis jautėsi prastai.

Tos pačios dienos vidurdienį gelbėtojams teko drausminti nuo Biržos tilto į Danės upę šokinėjančius vaikus. Vienam paaugliui pavyko tai padaryti, kitas dar tik ruošėsi šokti.

Anot A. Siakki, paaugliai neretai įsigudrina taip elgtis vasaros metu ir esant karštiems orams. Pamatę prižiūrėtojus bei supratę, kad bus iškviesti policijos pareigūnai, vaikai paspruko.

Tą pačią dieną 12–15 metų paauglių grupelė Danės upėje draudžiamoje zonoje maudėsi be suaugusiųjų priežiūros. Gelbėtojams teko įspėti juos ir paprašyti, kad pasišalintų.

„Karšti orai, vanduo šiltas ir visus traukia išsimaudyti“, – pastebėjo A. Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ievai lopaitei

ievai lopaitei portretas
DANGES upe teka per musu miesta,tamstelei laikas nusipirkt savo kioska

Anonimas

Anonimas portretas
DANGES upė

DANGE

DANGE portretas
Per amzius BUVO YRA ir BUS tiktai D A N G E
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių