Karklės festivalio lauks ir kitąmet

Klaipėdos rajone vis dar linksniuojamas festivalio "Karklė 2014 Live music Beach" pavadinimas. Pasitarime susitikę fiestos rengėjai, vietos gyventojai bei valdžios atstovai vieni kitiems liaupsių negailėjo. Nepatenkintųjų renginiu buvo vos keli.

Klaipėdos rajone vis dar linksniuojamas festivalio "Karklė 2014 Live music Beach" pavadinimas. Pasitarime susitikę fiestos rengėjai, vietos gyventojai bei valdžios atstovai vieni kitiems liaupsių negailėjo. Nepatenkintųjų renginiu buvo vos keli.

Vykti turėtų

Trečiadienį Klaipėdos rajono savivaldybės posėdžių salėje rinkosi Karklėje vykusio festivalio iniciatoriai, vietos gyventojai, policijos atstovai, valdininkai bei verslininkai.

"Klausimas, ar tokio festivalio reikėtų Karklėje, svarstomas dažnai, tačiau visuomet prieinama prie vienos išvados – labai gerai, kad toks renginys yra ir jis turėtų čia vykti", – konstatavo Klaipėdos rajono savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis.

Pašnekovas pastebėjo, kad jau penktus metus organizuojamas renginys kasmet labai prisideda ne tik populiarinant gyvenvietę, bet ir gerinant jos infrastruktūrą.

Gražina aplinką

Nuo kiekvieno parduoto bilieto organizatoriai Karklės bendruomenei atseikėja po tris litus. Šiemet gyventojus pasieks apie 30 tūkst. litų suma.

Be to, festivalio teritorijoje esančiame stadione ištryptą žolę organizatoriai įsipareigojo atsodinti bei atlyginti kitus infrastruktūros nuostolius. Jau pasirašyta sutartis su darbus atliksiančia bendrove.

"Tai daugiau buvo pieva. Ji tik vadinama stadionu. Bet dabar jau galima konstatuoti faktą, kad stadionas atrodys kur kas gražiau nei buvo iki šiol", – sakė G.Bareikis.

Po festivalio likusias šiukšles organizatoriams nurodyta sutvarkyti per dvi savaites, tačiau jau dabar renginio vieta beveik baigta tvarkyti.

Kultūros skyriaus vedėjui antrino ir Karklės seniūnaitė Rasa Bučienė.

Ieškos sprendimo būdų

Susitikimo metu buvo aptarti kai kurie techniniai nesklandumai, tačiau jau dabar preliminariai žinoma, kaip kitąmet bus bandoma išvengti automobilių statymo problemų bei nusidriekiančių kelių kilometrų spūsčių.

"Šiandien su policijos pareigūnais buvome susitikę ir vieni kitiems pripažinome, kad prieš festivalį mums pritrūko tik vieno susibūrimo, kurio metu būtume sutikslinę lankytojų atvykimo ir išvykimo tvarką", – pripažino vienas festivalio organizatorių Marius Tumšys.

Ryškesnių pastabų renginio organizatoriams policijos bei Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai neturėjo. Festivalio metu į pareigūnus buvo kreiptasi 22 kartus.

Vieną kartą užfiksuoti asmenys, vartoję kvaišalus. Kreipėsi vienas apvogtas žmogus ir vienas nukentėjęs muštynių metu. Visais kitais atvejais buvo pranešama apie pamestus daiktus ar dokumentus.

Nors kitąmet festivalį vėl planuojama rengti toje pačioje vietoje, tačiau ilgai čia užsibūti organizatoriai nežada.

"Viskam reikia pasikeitimų. Žvelgiame realistiškai, gyvenvietė sparčiai kuriasi. Kol dar matome galimybių čia išsitekti, tai ir rengiame festivalį. Kaip bus ateityje – neprognozuojame", – aptakiai kalbėjo M.Tumšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

legalu

legalu portretas
o narkotikai karklės fesivalyje jau legalu, gal jie ir festivalį remia?

Ak jo...

Ak jo... portretas
Jeigu Gargždams gerai toks degeneratas kaip P. Gražulis, tai nėra dyvo, kad jiems gerai ir toks jovalo stiliaus "festivalis".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių