Kalėdų Karavanas su olimpiečių palyda ir dovanomis mokykloms lankysis Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Gruodžio 9 dieną, penktadienį,  13 val. į Klaipėdos miesto Teatro aikštę atkeliauja Kalėdų karavanas, kuris mokykloms atgabens dovanų – sportinio inventoriaus.  Kartu su 17-ąjį kartą per Lietuvą keliaujančiu Kalėdų karavanu  atvyks 3 olimpiečiai, kilę iš Klaipėdos ir jos krašto: lengvaatletė Lina Grinčikaitė-Samuolė, sunkiaatletis, RIO olimpinių žaidynių bronzos medalininkas Aurimas Didžbalis ir disko metikė Zinaida Sendriūtė.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir bendrovės „Coca-Cola HBC Lietuva“ rengiamo Kalėdų karavano svarbiausia misija - padėti Lietuvos mokykloms sukurti vaikams geresnes sąlygas sportuoti ir paskatinti kuo daugiau žmonių gyventi sveikai. Karavano surinktos dovanos – sportinis inventorius – bus skirtas rajonų mokykloms.

„Siekiame, kad visuomenė, o ypač jauniausios kartos, atrastų sportavimo džiaugsmą, suprastų, kad tai ne tik smagu, bet ir reikšminga jų sveikatai. Sportavimo ir sveikos gyvensenos įpročiai, įdiegti jauname amžiuje, išlieka visam gyvenimui, todėl labai svarbu pasirūpinti, kad vaikai mokyklose turėtų visas reikiamas priemones pabandyti ir užsiimti kuo įvairesnėmis sporto šakomis,“ – sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Kalėdų karavanas Klaipėdos mokykloms atveš dovanų - sporto inventoriaus ir suteiks  galimybę gyvai pabendrauti su žymiais sportininkais.

„Džiugu, kad šiemet keliaudamas per Lietuvą Kalėdų karavanas aplankys Klaipėdą su gausia olimpiečių, mūsų krašto sportininkų palyda. Tai bus nuostabi, įsimintina dovana klaipėdiečiams ir labai graži proga miestiečiams susiburti, pabūti kartu ir pasveikinti vieni kitus“, - sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Gruodžio 7 d. Kalėdų karavanas, tradiciškai išlydėtas iš Vilniaus Rotušės aikštės, keliaus per Lietuvą  iki gruodžio 10 d. ir aplankys Prienus, Raseinius, Kelmę, Klaipėdą, Kretingą, Marijampolę bei Alytų. Sustodamas įvairių miestų aikštėse, karavanas dovanos žmonėms koncertus, gabens merų ir miestiečių sveikinimus iš miesto į miestą ir mokykloms perduos surinktą sporto inventorių bei dovanas.

„Šiemet Kalėdų karavanas, puoselėdamas jau antrą dešimtmetį tęsiamą labdaros tradiciją, keliauja per šalies miestus dalindamasis šventine nuotaika ir kviesdamas visus šalies gyventojus būti aktyviais, - sako Gabrielė Šerėnienė,  „Coca-Cola HBC Lietuva“ komunikacijos vadovė. - Džiaugiamės, kad prie šios gražios tradicijos

prisideda valstybinės institucijos, verslo organizacijos, geros valios žmonės ir žinomi Lietuvos sportininkai, kurių paaukotos dovanos šiemet pasieks 21 mokyklą“.

Kalėdų karavanas, kuris kasmet gruodžio mėnesį leidžiasi į kelią po Lietuvą, per 16 savo gyvavimo metų jau nukeliavo daugiau kaip 20 tūkst. kilometrų, aplankė 90 miestų ir miestelių, surinko daugiau nei 128 tūkst. eurų vertės paramos, kuri buvo skirta 140 mokyklų.

Gruodžio 9 d., Klaipėda, Teatro aikštė

13.00 – 14.00 – Karavano sveikinimas miestui ir susitikimas su olimpiečiais, dovanų įteikimas mokykloms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kilas

Kilas portretas
Ko simtametes nuotraukas dedate? Siais metais tikra egle stovi, matyt sunku uzpakali pajudinti.... :(

Rokiškėnas

Rokiškėnas portretas
Nemėgtu tų dirbtinių, karkasinių eglių. O jau virvių eglė kelia pasibjaurėjimą. Dar niekas nesugalvojo šventinės eglės iš klozetų?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių