Kalėdoms skirta trečdalis milijono

Gražiausioms metų šventėms šiemet Klaipėda pinigų nepagailėjo. Trečdalis milijono eurų, tiek miestui kainavo šių metų kalėdinis gatvių ir aikščių grožis bei būsimieji šventiniai renginiai miestiečiams.

Vien miesto papuošimams bei apšvietimui šiemet skirta 30 tūkst. eurų daugiau nei pernai. Bendra suma miesto puošybai siekia per 208 tūkst. eurų, dar 90 tūkst. kainuos kalėdiniai renginiai. Tačiau esą kokybiški dalykai kainuoja nepigiai.

Šventes Klaipėda šiemet pasitiks ryškesnė. Šventiškai tviskantis miestas tarpmiestiniais autobusais bei traukiniais į miestą atvykstančius svečius džiugins jau nuo Priestočio gatvės.

Šiemet atnaujintos lempučių girliandos nusidrieks ne tik įprastose vietose – mieste centre, bet ir į jį  vedančiose gatvėse. Kalėdinės šviesos sklis ir pietinės miesto dalies link. Girliandos bus įjungtos jau penktadienį, pagrindinės miesto eglės įžiebimo išvakarėse.

Šeštadienį, gruodžio 2-osios vakarą, sužibus visiems Teatro aikštės akcentams, nušvis ir Atgimimo aikštėje įkurdinta auksinė eglutė. Jos aukštis siekia 20 metrų, ji bus papuošta 3,4 tūkst. dirbtinių eglišakių, šios eglės nuoma miestui kainavo 37,5 tūkst. eurų.

"Auksinė eglutė – autorinis "Švenčių studijos" projektas, sukurtas klaipėdiečių dizainerių poros – Rūtos Bučytės ir Dominyko Koncevičiaus. Visa eglutė bus papuošta jūrų žuvelėmis, kurios atkartos visiems gerai žinomą pasaką apie auksinę žuvelę ir ragins jos ieškoti savyje", – teigė "Švenčių studijos" vadovė Jolanta Tūraitė.

Šiuos metus kultūrinėmis iniciatyvomis kunkuliavęs uostamiestis 2017-uosius išlydi su muzikine dovana – Kalėdų himnu. Idėjos iniciatoriai – viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės".

 

 

Specialiai šiai progai buvo "perrašyta" populiari kalėdinė melodija "It‘s the Most Wonderful Time of the Year", kažkada tapusi įkvėpimu aktoriui ir dainininkui Sigitui Jačėnui, skambėjusi muzikinėje pasakoje "Painiava dėl Kalėdų Senelio".

Įspūdinga muzikinė dovana klaipėdiečiams ir miesto svečiams, dainuojama gausaus būrio atlikėjų, gyvai skambės gruodžio 2-ąją 17 val. Teatro aikštėje, kai ryškiausiomis spalvomis nušvis centrinė miesto Kalėdų eglutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokesčių mokėtojas

Mokesčių mokėtojas portretas
Klaipėdiečia reikalauja smulkios ataskaitos ,tokios,kaip mes verslininkai kad privalome teikti VMI.Mae reikalaujame smulkiai ,su visais važtaraščiais pateikti visus dokumentus,kur ir už kiek ko nupirkta šių metų šventei,Reikalaujame visus rekvizitus atitikamų dokumentų,kad pagrystų Milijono litų vertės pirkinius,arba apie 300000 Eurų išlaidas.Gana visus kvailinti ir "Isisavinant " mūsų pinigus vigti.Kada pasisotinsite??? Ką veikia visa teisėsauga??? Kiek gali tyčiotis iš visų mūsų.Jūs taupykit mokėkit net mirštantį ligonį į ligoninę atvežę, už pasistatymą mašinos prie ligoninės,nes mietui reikia pinigų,miestas negali išgyventi be šių baudų,o čia va kur ,ir ne tik čia visur vagystės ,nesažiningumas,įvairųs įsisavinimai ir daugiau nieko. NUSIBODO.

Anonimas

Anonimas portretas
Atgimimo aikštėje vadinama egle tai karkasas ir tie "auksiniai'iškarklioti taip retai kad šviečia kiaurai viskas, negi miške nebėra tikros eglės o atsirastų ir miestiečių kurie būtų padovanaoję miestui eglę tikrai negražu

AnI nuomone.

AnI nuomone. portretas
Pirmoji Amerikos ponia parode savo supratima,skoni.Parode kaip turi atrodyti Sv.Kaledu eglute.Nuostabus naturalus grozis be blizguciu ,kankanu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių