Kalėdas nešė į namus

Teatro aikštėje miškininkai klaipėdiečiams išdalino daugiau nei 5 tūkstančius eglišakių. Tradicinė prieššventinė akcija "Parsinešk Kalėdas į savo namus" visoje Lietuvoje organizuojama jau 11 kartą.

Trečiadienį Teatro aikštėje po vidurdienio gausiai rinkosi klaipėdiečiai, laukdami atvykstančių miškininkų su dovanomis iš miško.

Ketvirtį tūkstančio šakų iš Šernų girininkijos, kurias savo automobilių pirmasis atvežė pats girininkas, klaipėdiečiai išsidalino gal per dvi minutes.

"Štai kokią gražią šaką gavau ir tokia didelę. Šventinė, sniegu aplipusi. Visų kaimynų namus papuošiu", – džiaugėsi klaipėdietė.

Netrukus privažiavo ir didžiulis sunkvežimis, kuriuo atgabenta dar per 5 tūkst. gražių eglišakių.

"Šiemet puošime tik šaką, o ne eglutę, kaip kasmet, nes išvykstame, nebūsime namie nuo Kalėdų iki Trijų Karalių. Todėl ir atėjome į Teatro aikštę miškininkų dovanų", – pasakojo kita moteris.

"Paėmiau tris šakas, ne iš godumo, o – sau ir kaimynėms, kurios vaikščioti nepajėgia. Kalėdos juk, reikia visiems to džiaugsmo", – tikino vyras.

"Šį kartą atvežėme apie 5 tūkst. eglišakių iš Šernų girininkijos, Darbėnų, Vaineikių miškų ir iš Kretingos medelyno. Manau, kad šakas puošti geriau. Viena viena šaka išgelbėja vieną eglutę", – įsitikinęs Šernų girininkas Vytenis Poškus.

Tuo pačiu metu eglės šakos žmonėms buvo dalinamos ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje, Šventojoje, Gargžduose, Juodkrantėje ir Nidoje.

"Daugiausiai atvežėme į Klaipėdą. Beveik niekada jų nelieka. O likučius žmonės susirenka apdengti rožes darželiuose. Tai jau tapo tradicija, gyventojai patys skambina, klausia kada atvešime šių kalėdinių atributų", – teigė Kretingos miškų urėdijos miško želdinimo ir apsaugos inžinierė Gražina Banienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sdtyiou

Sdtyiou portretas
Baisu,kaip prie duonos.Kokia laimė,gavo šaką.Drasko egles ir nepagaovoja ,kad dirbtina nusipirkus atsiena ir atsiperka .Nereikia eiti medzioti saku,nereike laiko gaisti.Atejus šventėm pasijuosi ,pasibaigus sudedi į dėžę.

Oooo

Oooo portretas
Kiek nukentėjusių, parašykit ,kaip jie vienas kitą koliojo keikėsi ,kad gauti šaka

minde

minde portretas
geriau pensijas pakelkit simta euru tada patys nusipirks gaila senu zmn pradirbus visa gyvenm prie nemokamu saku turi stovet ar cia salis ,.nuskurfdinti zmn .tanku reikejo nepirkt pensijas pakelt ,20m laukia dar didesne emigracija.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių