K. Donelaičio aikštėje – nelegalus ženklas

Po poilsiautojos priekaišto, kad Klaipėda nėra svetinga keturkojams augintiniams, rastas nelegaliai įrengtas ženklas, draudžiantis vedžioti šunis. Pastarasis stovėjo K.Donelaičio aikštėje. Kas pastatė ženklą, neaišku.

Sureagavo į skundą

Miesto savivaldybė poilsiautojos skundą gavo prieš savaitę. Moteris tvirtino, kad uostamiestyje niekur negalima nueiti su šunimi.

Poilsiautoja nurodė, kad vedžioti keturkojus draudžiama Skulptūrų parke, Dangės krantinėje, senamiestyje, K.Donelaičio aikštėje.

Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus viešųjų ryšių specialistas Vitalijus Čiapas teigė, kad dėl pirmosios nurodytos vietos klausimų nekilo.

Skulptūrų parke vedžioti šunis draudžiama jau seniai, nes čia – buvusios kapinės. Tiesa, kai kurie miestiečiai ir šioje erdvėje norėtų pramogauti su savo augintiniais.

"Sulaukęs tokios pastabos, išėjau įvertinti situacijos. Senamiestyje tikrai niekas vedžioti šunų nedraudžia. Nėra jokio ženklo, kuris tai ribotų. Prie Dangės šunis draudžiama vedžioti tik vaikų žaidimų aikštelėje. Kitur draudimas negalioja", – pasakojo specialistas.

Ženklą pašalino operatyviai

Įdomesnė situacija – K.Donelaičio aikštėje. Šioje viešojoje erdvėje rastas nelegaliai pastatytas šunis vedžioti draudžiantis ženklas.

"Aiškinausi su atsakingais skyriais, specialistais, bet niekas negalėjo pasakyti, iš kur šis ženklas atsirado. Nėra jokių dokumentų. O kiekvienas ženklo pastatymas yra suderinamas, išduodamas leidimas. Gal kas nors nelegaliai jį įkurdino, – svarstė atstovas.

K.Donelaičio aikštėje šunis vedžioti draudžiantis ženklas stovėjo ilgą laiką ir niekam neužkliuvo. Prieš šešerius metus šį užfiksavo "Google maps" atstovai.

Rastas nelegalus ženklas buvo operatyviai pašalintas. Šis darbas pavestas įmonės "Gatvių apšvietimas" darbuotojams.

"Dabar K.Donelaičio aikštė atvira gyvūnų mylėtojams ir jų keturkojams", – tvirtino V.Čiapas.

Pastatytas tik vienoje pusėje

Įtarimų dėl ženklo teisėtumo kėlė ir tai, kad jis pastatytas tik vienoje pusėje. Paprastai ženklai įrengiami iš visų pusių, kad lankytojai būtų tinkamai informuoti apie draudimą.

Jau anksčiau klausimų dėl šio ženklo teisėtumo buvo sulaukusi gyvūnų globos organizacija "Linksmosios pėdutės".

"Klaipėda tikrai svetingas miestas keturkojams. Įrengėme zonas paplūdimiuose, kur galima ateiti su šunimis, parengtas ir vietų, kur galima apsilankyti su keturkojais, žemėlapis", – teigė viešųjų ryšių specialistas.

Operatyvų miesto savivaldybės darbuotojų elgesį, reaguojant į pastabą, įvertino ir pati poilsiautoja. Moteris dėkojo už kuriamą draugišką aplinką žmonėms ir jų augintiniams.

Panašių atvejų pasitaiko

Pasak įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinio direktoriaus Dangero Aleksandrovo, įrengti vieną ženklą atsieina apie 70 eurų.

"Sunku pasakyti, ar šis ženklas pastatytas savavališkai, ar įvyko kokia nors klaida", – svarstė vadovas.

D.Aleksandrovo teigimu, atvejų, kai tenka šalinti nelegalius ženklus, pasitaiko retai. Apie tai įmonei pranešė savivaldybė.

"Dažniau tenka šalinti nelegalius reklaminius stendus, bet ir tokie atvejai – reti. Šiemet gal porą kartų vykome", – komentavo vadovas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė atskleidė, kad apie nelegaliai įrengtus ženklus praneša ir gyventojai. Tokie atvejai nustatomi ir tiriant administracinių nusižengimų bylas, kai žmogus ginčija pažeidimą.

"Norint pastatyti ženklą viešoje vietoje, reikia suderinti su savivaldybe, policija, privačioje teritorijoje – su policija. Per metus randame apie 10–20 nelegalių ženklų", – pasakojo vedėja.

Anot K.Vintilaitės, dažniausiai aptinkami neteisėtai pastatyti ženklai, kurie pašaliniams draudžia įvažiuoti į vieną ar kitą teritoriją, žymi vietą neįgaliojo automobiliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Użkniso šunys mieste

Użkniso šunys mieste portretas
Uźkniso ties šunys be pavadeliu.Śeimininkams nera źenklo reiśkia galima paleist be pavadżio

Jadze

Jadze portretas
zenklas apakino duda

aldona

aldona portretas
tai pagarba Didžiam žmogui . Šunys svarbiau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių