Jūros šventės žinią veš senoviniai automobiliai

  • Teksto dydis:

Prieš metus, Europos Festivalių asociacijos „Europe for Festivals, Festivals for Europe“ (EFFE) nariu tapusi Jūros šventė, siunčia žinią į tarptautinę areną. Neatsitiktinai, 57-osios Jūros šventės vėliava suplevėsuos ant senųjų ispaniškų automobilių, išsiruošusių į „Didžiųjų kunigaikštysčių ralį“.

Šventinę ir trumpesnę nei įprastai darbo savaitę, klaipėdiečiai kviečiami pradėti pasitinkant svečius iš saulėtos Ispanijos. Birželio 20-ąją, pirmadienį, 18.30–20.00 val., visi smalsuoliai kviečiami į Teatro aikštę, kur garsiu variklių burzgesiu kvies išskirtinių, pirmą kartą į Lietuvą iš Ispanijos atvykstančių senovinių automobilių rikiuotė.

Dviejų dešimčių gatvėse retai matomų mašinų kolonoje – išskirtiniai eksponatai. Seniausias iš jų – 1929-ųjų amerikiečių „Chevrolet“ modelis, likę automobiliai pagaminti 1930-1939 metais. Kelionės metu, kuri prasidėjo Vilniuje, žygio dalyviai aplankys Latviją, Estiją ir sugrįš į Ispaniją. „Didžiųjų kunigaikštysčių ralis“ jungia skirtingiems Ispanijos senovinių automobilių klubams priklausančius automobilius ir jų savininkus.

Ispanijos ambasados globojamą išskirtinių automobilių ralį, Klaipėdoje priims Jūros šventės organizatorius „Klaipėdos šventės“. Didžiausią vasaros fiestą ispaniški akcentai papuoš jau ne pirmą kartą – pernai Jūros šventę ir „Baltic Sail“ papuošė išskirtinio grožio ispaniškas burlaivis „Nao Victoria“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jons

jons portretas
tai jau matyta regėta šimtus kartų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių