Jūros šventės startas Klaipėdoje

59-oji Jūros šventė Klaipėdoje paskelbta penktadienio vidurdienį, iškilmingai atidengus atminimo knechtą garsiam lietuvių buriuotojui Broniui Rožinskui bei atidarius šventės mugę. Visą savaitgalį ošiančioje vasaros fiestoje turėtų įvykti per 100 renginių.

Jau pirmasis Jūros šventės rytas klaipėdiečius nuteikė itin maloniai – įlipus į miesto autobusus, komposterius dengė lipdukai, ant kurių užrašyta, jog šventės metu viešasis miesto transportas yra nemokamas.

Centrinę miesto dalį trims dienoms "okupavo" šventinės mugės palapinės, kuriose galima įsigyti ne tik suvenyrų, vasariškų apdarų, bet ir įvairiausių skanėstų.

"Mugės dalyvių beveik 900, daugiau nei pernai. Šiemet nauja yra tai, kad atskirai įkurdinta tautinio paveldo krantinė, kurią pristato Žemės ūkio ministerija. Ten galima rasti nuo tradicinių maisto gaminių iki amatininkų dirbinių. Dar viena naujiena – turizmo skveras, kuriame savo miestus ir regionus pristato visa Lietuva ir net kaimyninės šalys. Šiemet išaugo Skonių aikštė prie piliavietės, kur žmonės gali paskanauti maisto iš vadinamųjų vagonėlių, o tai dabar yra labai populiaru", – pasakojo viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" vadovas Romandas Žiubrys.

Anot šventės organizatorių, šiais metais stengiamasi prisijaukinti naujas erdves renginiams. Pavyzdžiui, piliavietę, kur visas šventės dienas bus galima pamatyti spektaklį "Mobis Dikas" bei šokančius fontanus. Šventėje iš viso planuojama per 100 renginių.

Vienas jų – nepelnytai pamiršto buriuotojo B.Rožinsko, kuris giliu sovietmečiu tapo pirmuoju lietuviu, perplaukusiu Atlanto vandenyną, pagerbimas. Penktadienio vidurdienį Buriuotojų krantinėje jam atidengtas knechtas.

"Šis žmogus yra nepelnytai pamirštas, jis gūdžiais 1962–1963 m. susiorganizavo ir jachta išplaukė į žygį, jis pirmasis lietuvis, perplaukęs jachta Atlanto vandenyną, ir šį žygį skyrė lietuvių tautai", – pasakojo B.Rožinsko atminimo įamžinimo iniciatorius, buriuotojas Arūnas Burkšas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsistatydinkit rengėįai.atėmėt iš miesto vienintelę šventę

atsistatydinkit rengėįai.atėmėt iš miesto vienintelę šventę portretas
nebuvo jūros šventės šiemet. ir jei tai repeticija - ji prasta, paradas kaip išsikvėpusi gegužės 1 eisena miestas nepapuoštas. koncertų įvairovės irgi nebuvo. kur iššvaistė pinigus nematyti. tiesiog turgų padarė.ir taip uostamiestyje neturim kur pasižmonėti, tai dar iš jūros šventės parodiją padarė. gėda rengėjams

Pasižiurėjus

Pasižiurėjus portretas
į programą tai nekažinkas.Buitinės texnikos pardavėjai kaip ir kelioniu organizatoriai savo reklamą ir prezentacijas pateikia kaip renginį.Panašiai ir toliau..Kažkokie žaidima.. edukacijos..Todėl pirmą kart gyvenime i jūros švente nėjom.Turbūt jau niekad nebus tokiu jūros švenčiu kap prieš10-15 metų kai buvo ant kiekvieno kampo aukšto lygio koncertai su šokiais bet kuriam skoniui..Tegul dabar tie kas neturi ka veikt ten eina.Ir kam patinka tokiame karštyje be reikalo niurkytis.

ilgametis spekuliantas,

ilgametis spekuliantas, portretas
pateiktas prekiu asotimentas tenkina liberalu nora ir ju supratima, tilzes turgaus sendaikciu kokybe gera varguoliams parinkta pasaulinio lygio programa
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių