Jūros šventės koncertą atidarė su lietuviškos klasikos kūriniais

  • Teksto dydis:

Šeštadienį uostamiesčio gyventojus ir svečius į Kruizinių laivų terminalą sukvietė „Jūros šventės“ mecenato „Švyturio-Utenos alaus“ koncertas – „Geriausia, ką turime!“. Tą vakarą atidarė „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ laureatė pianistė Adelė Daunoravičiūtė kartu su Eduardo Kaniavos auklėtiniu solistu Steponu Zoniu.

Šeštadienį uostamiesčio gyventojus ir svečius į Kruizinių laivų terminalą sukvietė Jūros šventės mecenato „Švyturio-Utenos alaus“ koncertas – „Geriausia, ką turime!“. Tą vakarą atidarė „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ laureatė pianistė Adelė Daunoravičiūtė kartu su Eduardo Kaniavos auklėtiniu solistu Steponu Zoniu.

Duetas atliko programą, kurioje skambėjo laiko patikrinti lietuviški kūriniai: A. Raudonikio „Sugrįš jūreiviai“ ir „Švelnumas“ bei E. Balsio „Senas jūrininkas“.

„Adelė koncertą atidarė su kiekvienam žinomomis lietuviškomis dainomis, populiariomis lietuviškos klasikos melodijomis apie jūrą“, – apie „Švyturio Klaipėdos ateities“ stipendijos laureatės pasirodymą pasakojo „Švyturio“ atstovas Andrius Bagdzevičius.

Pirmoji „Švyturio“ stipendija talentingai Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos ir Klaipėdos universiteto Menų fakulteto absolventei paskirta vieninga komisijos ir daugiau kaip 60 tūkstančių klaipėdiečių balsų nuomone šių metų balandį.

„Dar vykstant stipendijos konkursui, Adelė pasakojo, kaip visuomet siekė garsinti Klaipėdos ir Lietuvos vardą. Tai jai neabejotinai sekasi – juk ji užkariavo ne vienos šalies koncertų sales, tarp kurių yra net tokios kaip Niujorko „Carnegie Hall“. Tačiau reikia, kad šiuo talentu galėtų džiaugtis ne tik užsienio muzikos mėgėjai. Didžiuojuosi, kad galėjome Adelę parodyti ir miestui, iš kurio ji kilusi“, – džiaugėsi A. Bagdzevičius.

Po lyriško atidarymo su „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ laureate Jūros šventės dalyviai koncerte galėjo išgirsti populiarias Lietuvos grupes. „Biplan“, „Leon Somov & Jazzu“ bei „G&G sindikatas“ mecenato koncerte supynė visas galimas emocijas – žmonės šoko, drauge su atlikėjais dainavo, o užgrojus romantiškoms melodijoms ramiai lingavo į taktą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasigirkite

pasigirkite portretas
kuoki artista koncertavo kai Neptūns (tarp kitko su Conchitos barzda)ir Undinė buvo ant scenos.Ten atidaryms
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių