Jūros šventėje mins pedalus

Paskutinį kiekvieno mėnesio penktadienį rengiama dviratininkų bei tokio laisvalaikio entuziastų akcija "Kritinė masė" šįkart sutampa su Jūros švente. Planuojama, kad būrys aktyvių klaipėdiečių į renginių šurmulį įsilies riedėdami ant dviejų ratų.

Jau nuo 2008-ųjų dviračių sporto ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai uostamiestyje kiekvieno mėnesio pabaigoje vakarais sėda ant dviračių ir važiuoja per miestą.

Tradiciją puoselėjant ne vienus metus, Kritinė masė ne kartą sutapo su Jūros švente. Nors jubiliejinių renginių metu dienomis mieste bus itin daug žmonių, tačiau dviratininkai šurmulio nepabūgo ir tradicijos keisti neketina.

"Važiavimai vyksta kiekvieno mėnesio paskutinį penktadienį, nepriklausomai nuo metų laikų ar oro sąlygų", – pasakojo Kritinės masės aktyvistas Mindaugas Mickus.

Uostamiesčio gyventojai jau priprato prie šios iniciatyvos ir ją pamėgo. Pašnekovas pasakojo, kad prie akcijos prisidedančių dalyvių skaičius kinta nuo vos kelių ištvermingiausiųjų iki šimto ar daugiau.

Dviratininkai kaskart renkasi pietinėje miesto dalyje, prie prekybos centro BIG. Penktadienį minėtoje vietoje planuojama būriuotis 19 val.

Kiek tiksliai aktyvaus laisvalaikio entuziastų mins pedalus jubiliejinės Jūros šventės metu, dar nežinoma.
Registracija socialiniame tinkle "Facebook" vyks iki pat renginio pradžios, tačiau ji nėra būtina.

"Aprangą kiekvienas pasirenka skirtingai. Norintieji gali puoštis ir Jūros šventės tematiką atspindinčiais drabužiais", – informavo M.Mickus.

Nuolatinis Kritinės masės dalyvis tikino nežinantis, kur finišuos šiųmetis Jūros šventės važiavimas. Paprastai trasa ir jos galutinis taškas aptariamas susitikus starto vietoje.

"Finišuojame įvairiose erdvėse. Dažnai numynus pasirinktu maršrutu kur nors riedėti nutariame ir toliau. Kartais prie molo, į Olando Kepurę ar net  aplankome Palangą. Šiltuoju metų sezonu mėgaujamės jūros malonumais, šaltuoju metu renkamės kur nors išgerti karštos arbatos", – vardijo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių