Per Jūros šventę – išbandymai tiltams

Dėl gausybės Jūros šventės metu miestą lankysiančių laivų dažnai į viršų kils Biržos ir Pilies tiltai. Klaipėdiečių akis kylantys tiltai džiugins tiek anksti ryte, tiek vakarais. Net devynis kartus kilsiantis Pilies tiltas taps foto sienele.

Didžiausia istorijoje tituluojamos šiųmetės Jūros šventės metu net kelias dienas dažniau nei įprasta kils ir leisis Biržos ir Pilies tiltai.

Numatoma, kad šventės dienomis Biržos tiltas bus keliamas du kartus, o Pilies – net devynis.

Ypač dažnai kilsiantis Pilies tiltas pramoga klaipėdiečiams ir miesto svečiams dar taps ir todėl, kad jo važiuojamoji dalis bus specialiai pažymėta, tad į viršų pakilęs tiltas kartu taps ir foto sienele.

Tokio tiltų „šokio“ prireiks todėl, jog šiųmetės Jūros šventės metu Klaipėdą aplankys itin daug laivų.

Beveik 100 šventės metu prisišvartuosiančių burlaivių – regatos „The Tall Ships races“, kuri Klaipėdoje finišuos šeštadienį, dalyviai.

Tądien nuo pat 5 val. iki 13 val. Kruizinių laivų terminalo, Danės upės, Vakarų Baltijos laivų statyklos ir Memelio miesto krantinių vaizdą transformuos vienas po kito įplauksiantys ir besišvartuosiantys burlaiviai.

Tądien Kruizinių laivų terminale turėtų suplazdėti net 19 šalių vėliavos. Klaipėdą aplankys burlaiviai iš Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Olandijos, Danijos, Švedijos, Norvegijos, Estijos, Belgijos, Prancūzijos, Austrijos, Brazilijos, Portugalijos, Omano, Čekijos, Bulgarijos ir Lietuvos.

Tiltus šventės dienomis teks kelti ir dėl jau šeštą kartą vyksiančios tradicinių istorinių laivų „Dangės flotilės“. Istorinių laivų paradas Danės upėje numatomas penktadienio vakarą.

Tiltų pakėlimo-nuleidimo grafikas:

Biržos tiltas:

Keliamas liepos 28 d. 19.45 val., leidžiamas 21 val.

Keliamas liepos 30 d. 7.45 val., leidžiamas 8.15 val.

Pilies tiltas:

Keliamas liepos 27 d. 23.45 val., leidžiamas liepos 28 d. 1 val.

Keliamas liepos 28 d. 5.45 val., leidžiamas 6.30 val.

Keliamas liepos 28 d.15.45 val., leidžiamas 16.45 val.

Keliamas liepos 28 d. 23.45 val., leidžiamas liepos 29 d. 0.45 val.

Keliamas liepos 29 d. 5.45 val., leidžiamas 6.30 val.

Keliamas liepos 29 d. 11.45 val., leidžiamas 12.45 val.

Keliamas liepos 30 d. 7.30 val., leidžiamas 8.20 val.

Keliamas liepos 31 d. 5.45 val., leidžiamas 6.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Siaip

to Siaip portretas
Nusipirkit sau karve ir vadinkite kaip norit..musu miesto upe tik DANGE.

Siaip

Siaip portretas
Nepagaunu debilu isterijos del tis danges ar danes... cia jums upes vanduo kitoks pasidaro, jei kitai pervadinat??? :)))

Dange

Dange portretas
a koks isbandymas ,taigi remontavo ilgiausiai , kosminiai pinigai sukisti ,ka norit pasakyti neatlaikys 9 pakelimu , tada visus tverkiusiu uz nekokybiska remonta i teisma , lai remontuoja is naujo savo saskaita
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių