Jūrininkų prospekto remontas įgauna pagreitį

Praėjusiais metais dėl liūčių strigęs Jūrininkų prospekto kapitalinis remontas įgauna pagreitį. Jau lenkiamas pakoreguotas darbų grafikas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, įtakos tam turi ir palankūs orai. Yra padaryta 30–35 proc. darbų.

Pietinės pusės dalyje jau pakloti du asfalto sluoksniai. Iš viso šių bus trys. Persikelta į kitą pusę. Transportui leista važiuoti suremontuota dalimi.

Praėjusią savaitę tartasi, kaip geriau išdėstyti šviesoforus, apšvietimo žibintus ir kelio ženklus.

"Rangovai pastebėjo, kad vienoje vietoje gali būti labai daug stulpų. Svarstėme, kaip padaryti, kad pastarųjų būtų mažiau. Galutinio sprendimo nepriėmėme. Rangovui patarėme pasitarti su ekspertais, policijos pareigūnais. Juk yra taisyklės, kaip ženklai turi būti įrengti. Gal kai kuriuos ženklus galima įkurdinti ant apšvietimo stulpų", – svarstė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Sutartis dėl Jūrininkų prospekto kapitalinio remonto darbų ir techninio projekto parengimo su konkursą laimėjusia įmone "Eurovia Lietuva" pasirašyta praėjusių metų gegužės pabaigoje.

Darbai startavo rugsėjį. Netrukus šie sustojo dėl nepalankių oro sąlygų – sukliudė liūtys. Darbai atnaujinti kovo pabaigoje.

Jūrininkų prospektas turi būti rekonstruotas per trejus metus nuo sutarties pasirašymo. Darbai kartu su apšvietimo įrengimu atsieis apie 4 mln. eurų.

Bus atnaujinta arterijos danga – pakloti nauji šalčiui atsparūs asfalto sluoksniai, suremontuotas šaligatvis, pakeisti borteliai. Numatyta pakeisti ir gatvės apšvietimo žibintus.

Uostamiesčio vairuotojai ilgą laiką keikė Jūrininkų prospektą. Gatvės būklė buvo prasta. Vietomis ši arterija išvagota gilių provėžų, atsivėrė duobių.

Sudėtingiausia situacija buvo ties sankryžomis. Neabejotinai tam didelę įtaką turėjo ja nuolat važiuojantis sunkiasvoris transportas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Statybininku pr. irgi nesenai sutvarke(viena puse), o jau prie Šilutes pl. sankryzos nemazos provezos. Tas pats bus ir cia, eilini karta liberastai pinigus isplaus, nes niekas jiems daugiau nerupi, vistiek zino, kad i valdzia nebepateks.

Anonimas

Anonimas portretas
Apie dabartinį paviršių tai net nešnekėkit - jis baisesnis negu buvo ...

Na jo

Na jo portretas
Kas is to kad bus padaryta tik tai kas straipsnyje isvardinta. O kur pagrindo sutvirtinimas? Vel po metu provezuose plaukiosime.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių