Juda naujų globos namų reikalai

Melnragėje netoli jūros kitų metų pabaigoje turėtų prasidėti modernių globos namų komplekso statyba.Tikimasi, kad po kelerių metų Vaivos gatvėje jau įsikurs senoliai.

Vaivos gatvėje 23 beveik hektaro dydžio sklype per artėjančius kelerius metus iškils 80 vietų modernūs globos namai.

"Vyksta normalus darbinis procesas, tikimės, kad viskas bus, kaip planuojame. Toje teritorijoje bus trys pastatai. Jau esantis bus renovuotas ir taps administraciniu, ketinama pastatyti dar du statinius, kurie bus sujungti tarpusavyje. Planuojame iki kitų metų pabaigos turėti rangovą, kad galėtume pradėti statybas", – dėstė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Sparčiai senstančios visuomenės ženklas – senelių globos namų stygius Klaipėdoje. Uostamiestyje apie 26 proc. gyventojų yra garbaus amžiaus, vyresni nei 65-erių.

Keli šimtai klaipėdiečių kasmet siunčiami į įvairias globos institucijas Lietuvoje.

Eilėje patekti į globos įstaigas Klaipėdoje laukia apie 100 asmenų.

Nors pačioje Klaipėdoje yra vieni savivaldybei priklausantys senelių namai Žalgirio gatvėje (82 vietų), taip pat "Carito" globos namai (40 vietų) ir nevyriausybinės organizacijos globos namai "Klaipėdos viltis" su 30-čia vietų, to nepakanka.

"Buvo atlikta analizė, kad tų planuojamų 80 vietų turėtų užtekti, bet situacija nuolatos keičiasi. Kas bus po metų ar dvejų, nežinome. Kol kas klaipėdiečiams vietų nepakanka ir jie turi važiuoti gyventi į kitų savivaldybių globos namus", – teigė O.Mariničius.

Savivaldybės atlikta laukiančiųjų eilėje ir jų artimųjų apklausa parodė, kad žmonės labiau norėtų įsikurti savivaldybės, o ne privačioje įstaigoje, taip pat jie pageidautų, kad ši paslauga būtų teikiama ne daugiabučių rajonuose, o rekreacinėse zonose.

Esą idealiausia vieta tokiai įstaigai, pasirodo, yra kaip tik Melnragėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių