Jubiliejui atgaivins Danės skverą

Klaipėda ruošiasi Lietuvos valstybingumo šimtmečiui, iki kurio liko mažiau nei dveji metai. Miestas neketina imtis monumentų statybų, sumanyta kūrybiškai sutvarkyti ir papuošti Danės skverą, kuriame turėtų atsirasti Lietuvos valstybingumą menančių ženklų.

Apie artėjantį Lietuvos valstybingumo šimtmetį, kurį švęsime 2018-aisiais, kalbama mažiausiai trejus metus. Klaipėdos valdžia tikino nenorinti šią svarbią datą įamžinti dar vienu monumentaliu paminklu. Esą reikia pagalvoti, kaip kūrybiškai įprasminti šią svarbią valstybei sukaktį.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, planuojama sutvarkyti Danės skverą kitapus upės kranto prieš "Meridianą". Kūrėjams ir visuomeninėms organizacijoms išplatintas prašymas siūlyti, kaip būtų galima paženklinti Lietuvos valstybingumo 100-metį.

"Klaipėdos universitetas prie šios datos paminėjimo ketina prisidėti savo leidybos darbais, skirtais šiai datai. Tačiau manome, kad ir mieste turėtų atsirasti kažkoks ženklas, pažymintis šią svarbią Lietuvai dieną. Pasikalbėjome, kad nebereikėtų mieste monumentalių skulptūrų. Norėtųsi kažko šiuolaikiško, nes gyvename modernioje epochoje", – sakė N.Laužikienė.

Pašnekovės teigimu, jaunieji miesto architektai jau diskutavo apie viešąsias erdves, kuriose tokie atminties ženklai galėtų atsirasti. Viena jų – skveras prie Danės upės. Būtent jį apsispręsta sutvarkyti ir galbūt suteikti jam Lietuvos 100-mečio vardą.

"Skvere turėtų atsirasti šalies 100-metį įamžinantys ženklai. Jie turėtų būti mažų formų – reljefai, apželdinimai ar mažosios skulptūros elementai. Dabar savivaldybė ketina skelbti konkursą idėjai ir jos realizavimui. Ši vieta prašosi būti sutvarkyta", – pabrėžė N.Laužikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ei, modernioji direktore

ei, modernioji direktore portretas
ar su paukščiais jau pasitarei? jie gyveno ir gyvena Dan(g)ės skvere, kol kartą metuose juos jūros "šventės" talkučkė neišbaido :(

grandinis

grandinis portretas
Pritariu ir pasirasau po kiekvienu zodziu komentatoriaus(es) DANGES skveras!

Schmelz

Schmelz portretas
Šaunu būtu atstatyti senuosius istorinius pastatus ir atidengti akmenų grindinius iš po asfalto centrinėje miesto dalyje , bet nereikėtu pamiršti ir gatvių pavadinimų grąžinimo : Manheimo , Aleksandro , Friedricho- Vilhelmo .
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių