Jono kalnelį užims statybininkai

Artimiausiomis savaitėmis prasidės Jono kalnelio ir jo prieigų tvarkymo darbai. Pirmiausia numatyta pašalinti senus ir išsikerojusius želdinius. Pradėta svarstyti, kaip, vykstant darbams, bus su šioje vietoje organizuojamais renginiais.

Iškirs 243 medžius

Jono kalnelio ir jo prieigų atnaujinimo darbai startuos, kai bus gautas leidimas želdiniams šalinti. Šį dokumentą tikimasi turėti šios savaitės pabaigoje ar kitos pradžioje.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas informavo, kad teritorijoje numatoma nukirsti dalį medžių ir krūmų, išardyti veją, kurią pakeis dangos. Taip pat ketinama pasodinti naujus krūmus, žolę.

Techniniame projekte planuojama pašalinti 243 medžius. 189 jų auga buvusio Kurmarko bastiono dešiniojo faso ir flanko vietoje bei Gelderno bastiono smaigalyje.

"Šie medžiai savaime yra išaugę ant Kultūros paveldo objekto – Bastionų komplekso gynybinių pylimų. Jie trukdo optimaliai apžvelgti istoriniu požiūriu vertingą panoramą. Šių medžių kirtimas priskiriamas kraštovaizdžio formavimo darbams", – aiškino Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas.

54 medžiai bus pašalinti toje erdvėje, kur numatoma įrengti aikštę, ir teritorijoje už fosos. Iškirsti bus ir 35 krūmai. Vietoj jų bus pasodinta 14 naujų. Vejos, kurią numatyta išardyti, plotas siekia 12,6 tūkst. kv. m, o suplanuotos pasodinti – beveik 5,9 tūkst. kv. m.

Anot V.Švedo, daugumos teritorijoje žadamų kirsti medžių būklė yra bloga arba patenkinama.

Truks ilgiau nei dvejus metus

Bastionų komplekso statinius – tunelius, tiltus, kitus inžinerinius statinius – remontuos, rekonstruos, garažus griaus ir valčių prieplauką su tiltu į senąjį raveliną statys konkursą laimėjusi įmonė "Pamario restauratorius".

Bendra projekto vertė siekia beveik 2,218 mln. eurų.

V.Švedas tvirtino, kad projektas yra suskirstytas į du etapus, tačiau abiem jiems išrinktas tas pats rangovas. Numatoma, kad visas projekto įgyvendinimas truks 26 mėnesius – 18 reikės pirmo etapo darbams ir dar aštuonių – antrojo.

"Visi darbai bus atlikti, jei turėsime pakankamai lėšų. Tai yra numatyta ir sutartyje. Jei pinigų trūksta, antro etapo darbai gali būti nukelti. Tačiau visi pagrindiniai bus atlikti pirmojo metu. Per antrąjį beliks sutvarkyti požemines poternas", – teigė vedėjas.

Dėl renginių neapsisprendė

Pirmiausia bus atlikti reikalingiausi darbai: sutvarkyti pėsčiųjų ir dviračių takai.

Techniniame projekte numatyta atstatyti šlaitą, esantį Kultūros fabriko pusėje. Čia esanti pieva bus paversta savotiška aikšte, kur vyks pasirodymai, atsiras vaikų žaidimų įrenginių, fontanas.

Ne tik ant šlaito, bet ir saloje planuojama įrengti amfiteatro tipo sėdėjimo vietas.

Pirmojo etapo metu taip pat ketinama suremontuoti esamus tiltus, pastatyti neįgaliesiems skirtą keltuvą prie evangelikų liuteronų bažnyčios. Antrojo etapo metu žadama sutvarkyti poternas.

Prieš startuojant Jono kalnelio tvarkymo darbams, diskutuojama, kaip bus su šioje vietoje organizuojamais renginiais. Kasmet čia švenčiamos Joninės, o per Jūros šventę ištrykšta fontanai.

"Dėl renginių iki galo dar nėra apsispręsta. Surengsime pasitarimą, pakviesime rangovų atstovus, švenčių organizatorius ir galvosime, ką daryti. Rangovas nelabai norėtų, kad būtų organizuojami renginiai, nes trukdytų darbams. Didesnė tikimybė, kad bus paisoma tokio noro. Tačiau dar reikia viską įvertinti", – komentavo vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvailių laivas

kvailių laivas portretas
kažkoks idiotizmas, rašoma - medžiai išaugo savaime. Juk visi jie išauga savaime, tuo paremta gamta.

mu-mu

mu-mu portretas
Galėjo ir mažuosius laivelius suleist. Bent gyvybė atsirastų kokia, judėjimas. Nelabai bus į ką žiūrėt nuo pliko, vėjo košiamo pylimo...

...

... portretas
Na bus idomu , kas granita tieks Pamario restauratoriui. Nes atkatas turejo tekti ne tik jiems bet ir savivaldybes sulams.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių