Jaunimo centras sulaukė stogo remonto

Klaipėdos jaunimo centre pagaliau pradėtas įstaigos pagrindinio pastato stogo remonto. Jis buvo visai susidėvėjęs – lyjant į patalpas bėgdavo vanduo, o ant žemės krito čerpių gabaliukai.

Puodžių gatvėje esančio Klaipėdos jaunimo centro pagrindinio pastato stogas pradėtas remontuoti praėjusią savaitę. Jis bus atnaujintas iš pagrindų, bus pakeistos sijos, danga.

Klaipėdos jaunimo centro direktoriaus pavaduotoja ūkio reikalams Teresė Norbutienė pasakojo, kad įstaigą ilgai vargino kiauras stogas.

Lyjant būdavo apipilti visi kabinetai. Čerpės buvo visiškai suirusios. Jų dalys krito į kiemą.

„Sušluodavome, ir tiek. Ypač daug jų nukrisdavo, kai siausdavo audra“, – pasakojo pavaduotoja.

Pasak T.Norbutienės, pastato stogas kapitališkai remontuotas prieš maždaug 30 metų. Daugiau rimtų darbų atlikta nebuvo. Prieš kelerius metus stogo remontui buvo skirta 10 tūkst. litų, tačiau už tokias lėšas pavyko suremontuoti tik labai mažą jo dalį – apie 20 kv. metrų.

Pasak pavaduotojos, numatoma, kad darbai truks apie 3–3,5 mėnesio. Pabrėžta, kad vaikų ugdymą ir remontą pavyks suderinti.

„Vieni kitiems netrukdysime, derinsimės. Saugumas yra užtikrinamas. Šio remonto labai ilgai laukėme. Rašėme raštus, vargome. Tačiau galiausiai miesto taryba skyrė lėšų, kai pamatė nuotraukas, kuriose užfiksuota reali situacija. Tada buvo imtasi veiksmų. Džiaugiamės, kad pagaliau bus suremontuotas stogas“, – pabrėžė T.Norbutienė.

Klaipėdos jaunimo centro pastato stogo remontas atsieis apie milijoną litų. Iš pradžių tam buvo skirta 854 tūkst. litų. Tačiau jau dabar aišku, kad reikės apie 200 tūkst. litų didesnės sumos.

Darbų sąmata išaugo, nes stogui bus naudojama kita danga, nei buvo numatyta iš anksto. Žadėta pastatą dengti čerpėmis, tačiau vėliau nuspręsta tai padaryti skalūno danga. Atlikus istorinius tyrimus, paaiškėjo, kad pastaroji buvo originali. Šis pastatas yra saugomas.

Darbus atlieka įmonė „Pamario restauratorius“. Sutartis su ja pasirašyta praėjusiais metais.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė informavo, kad šiemet bus suremontuotas pastato stogas. Anot jos, kitais metais planuojama vykdyti kitus atnaujinimo darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių