Jau ima dvelkti šventėmis

Jau prasideda laikas, kai pagrindinė pokalbių tema tampa artėjančių metų pabaigos švenčių aktualijos, o dažniausiai skambantis klausimas – "Kur sutiksite Naujuosius?" Klaipėda ir pajūrio kurortai tradiciškai atvilios daugybę žmonių iš visos Lietuvos bei užsienio šalių.

Jau prasideda laikas, kai pagrindinė pokalbių tema tampa artėjančių metų pabaigos švenčių aktualijos, o dažniausiai skambantis klausimas – "Kur sutiksite Naujuosius?" Klaipėda ir pajūrio kurortai tradiciškai atvilios daugybę žmonių iš visos Lietuvos bei užsienio šalių.

Eglutes įžiebs skirtingu metu

Uostamiestis turi gilias kalėdinio laikotarpio tradicijas, tad belieka laukti, kad švenčių organizatoriai įprastus renginius paįvairins įdomybėmis. Jie bando išsaugoti šį siurprizą iki kitos savaitės vidurio.

Todėl kol kas neatskleidžia, kas ypatingo, nematyto bei spalvingo laukia uostamiesčio gyventojų.

Dabar žinoma tik tiek, kad kalėdinė eglutė Teatro aikštėje sužibės gruodžio 6 d.

Šiemet bus galima pasidžiaugti ir aplinkinių miestų eglučių įžiebimo šventėmis, nes pasirinktos tam dienos nesutampa.

Palangoje teatralizuotas renginys pagrindinėje miesto aikštėje įvyks lapkričio 29-ąją 17 val.

Palangiškiai teigia, kad tokios eglutės, kokią šiemet numatė pasistatyti, Lietuvoje dar nebuvo. Ji primins vieną šventinį personažą. Tą patį vakarą miestas sušvis kalėdinėmis iliuminacijomis.

Nidoje Kalėdų eglės žiburių įžiebimas numatytas gruodžio 11 d.

Tikrą šventę šia proga ketina surengti Neringos meno mokyklos mokiniai.

O gruodžio 12-ąją kalėdinis simbolis nušvis Juodkrantės centre.

Stebės nuo Meškos galvos

Akivaizdu, kad į pajūrį pasilinksminti suplūs daugybė žmonių iš visos Lietuvos, atvyks nemažai svečių iš užsienio.

Jau dabar rezervuota nuo pusės iki 70 proc. Palangos viešbučių kambarių.

Kurorto Turizmo informacijos centro vadybininkė Alma Slaboševičienė pasakojo ir pati kasmet sulaukianti per didžiąsias metų šventes atvykstančių giminaičių iš Jurbarko.

Žmones traukia išradingai iliuminuotas miestas bei gausybė viešų renginių.

Panašu, kad svečiai užplūs ir uostamiestį. Kaip ir kasmet, paskutinėmis metų dienomis bandysiantieji gauti nakvynę pačioje miesto širdyje esančiuose viešbučiuose bus priversti nusivilti. Šventinėmis dienomis visi numeriai būna užimti, o vietos rezervuojamos jau nuo lapkričio vidurio.

Ar šie metai bus išskirtiniai svečių skaičiumi, kol kas anksti spręsti. Apgyvendinimo tendencijos šventinėmis dienomis išryškėja tik gruodį.

Pelno turės ir Neringoje viešbučių paslaugas teikiantys verslininkai.

Beje, į Kuršių neriją atvažiuoja daug triukšmingo šurmulio nemėgstančių žmonių. Jie nesiveržia į aikštes ir Klaipėdos šventinį fejerverką mieliau stebi nuo Meškos galva vadinamos kalvos, o dreverniškių šėliones – vaikštinėdami marių krantine Juodkrantėje.

Žada giedoti koplyčioje

Kalėdinis metas Klaipėdoje bus turtingas koncertų. Klasikinės muzikos mėgėjai jau laukia Klaipėdos koncertų salėje visą gruodžio mėnesį vyksiančio šventinės klasikos festivalio "Salve Musica".

Aštuoni skirtingų atlikėjų bei skirtingų muzikos stilių koncertai paprastai būna geidžiami muzikos gurmanų. Mėnesio viduryje, gruodžio 14 d., žiūrovai rinksis į Šv.
Pranciškaus Asyžiečio koplyčią, kur adventiniame vakare skambės choro "Aukuras" atliekamos giesmės.

Nebus sulaužyta ir ilgametė tradicija Kalėdų dieną ir sutinkant Naujuosius klausytis virš miesto gausiančių Klaipėdos kariliono varpų.

Naujametinį vakarą Klaipėdos koncertų salės scenoje kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru bei choru "Aukuras" muzikuos italų violončelininkė Miriam Prandi ir estų perkusininkas Heigo Rosin.

"Mes visada Naujųjų metų sutikimo vakarą ne tik paruošiame ypatingą programą, bet ir kitais būdais sukuriame šventinę nuotaiką: papuošiame fojė ir salę, vaišiname žiūrovus šampanu", – pasakojo koncertų salės direktorės pavaduotoja Loreta Narvilaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių