Jakų žiede – kalnelių spąstai

Kelininkų palikti siurprizai piktina automobilių vairuotojus. Dėl pertvarkomų greitį slopinančių kalnelių Jakų žiedinėje sankryžoje į nemalonią situaciją pakliuvo ne vienas vairuotojas.

"Suprantama, kad kelininkai turi atlikti savo darbą. Tačiau manyčiau, kad kelio ženklai, įspėjantys apie tai, kur ir kokioje vietoje tuo metu yra dirbama, turėjo būti pastatyti kur kas toliau, kad vairuotojai spėtų manevruoti ir nesukeltų avaringų situacijų", – pasakojo klaipėdietis Sigitas.

Vyriškio teigimu, dar ketvirtadienio vakarą Jakuose vos neįvyko kelios avarijos, nes ties posūkiu Šilutės kryptimi kelininkai tamsoje paliko tik vieną eismo juostą.

"Važiuojantieji nuo Palangos, žiedu judėjo antrąja eismo juosta. Ties posūkiu į Šilutę visa eilė mašinų įstrigo antrojoje juostoje, nes vairuotojams prieš nosį išniro eismą blokuojantys įrenginiai. Ženklus reikėjo išdėlioti kur kas toliau, o ne prieš pat kliūtį. Staiga vienas vairuotojas pasuko vairą ir vos neišnėrė į pirmąją eismo juostą, o čia nuo Klaipėdos viena paskui kitą judėjo penkios mašinos", – apie matytą situaciją pasakojo klaipėdietis.

Vyras tikino, kad tik per plauką išvengta masinės avarijos. Išgelbėjo tai, kad pajūryje nebuvo slidu.

Remonto darbus Jakų žiedinėje sankryžoje atliekančios įmonės "Kauno tiltai" atstovė spaudai Giedrė Čekavičienė tikino, kad greitį slopinančių kalnelių įrengimo darbai bus baigti dar penktadienio vakarą.

"Kitą savaitę prasidės horizontaliojo ženklinimo darbai. Jie neturėtų užtrukti. Pagal projektą darbai turėtų finišuoti gruodžio viduryje. Tačiau mes tikimės, kad viską pavyks užbaigti pirmąją gruodžio savaitę", – pažadėjo įmonės atstovė.

Rangovai šios savaitės pabaigoje pertvarkė žiedinėje sankryžoje esančius kalnelius. Jie bus statesni. Nors jų aukštis nepasikeitė, tačiau nuo šiol vairuotojai pajus smarkų krestelėjimą, jei nespės pristabdyti automobilių.

Tikimasi, kad tai padės išspręsti automobilių spūsčių problemą žiedinėje sankryžoje. Tiesa, siūlymo sankryžoje sumažinti greitį iki 40 km/val. buvo atsisakyta.

Iki gruodžio pirmosios savaitės bus baigti ir įvažos į žiedinę sankryžą platinimo darbai. Važiuojantiesiems iš Palangos pusės atsiras papildoma 150 metrų ilgio eismo juosta. Visi darbai atsieis 603 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių