Jakų jubiliejuje – linksmos atrakcijos ir dovanos

Jakų gyventojai minėjo solidžią sukaktį – gyvenvietės 80 metų jubiliejų. Šventės proga bendruomenę pasveikino bei dovanas įteikė ir dienraštis „Klaipėda“.

Priminė gyvenvietės istoriją

Jakų bendruomenės šventė „Čia gera sugrįžti“ organizuota septintą kartą. Šiųmetinis renginys buvo neeilinis – skirtas gyvenvietės 80 metų jubiliejui.

„1936 m. buvo pastatytas pirmasis gyvenvietės pastatas. Dabar čia įsikūrusi pradinė mokykla, o tuo laiku veikė radijo stotis. Aplink šį pastatą buvo pastatyta apie dešimt namukų. Juose gyveno žmonės, kurie dirbo vokiečių banke. Dabar išaugome į nemažą gyvenvietę“, – pasakojo Jakų bendruomenės centro pirmininkas Kęstas Dvarionas.

80 metų Jakų gyvenvietės jubiliejui skirta šventė prasidėjo šeštadienio rytą. Atrakcijų netrūko nei vaikams, nei suaugusiems.

Renginys startavo sporto varžybomis. Norintieji susigrūmė krepšinio, tinklinio, futbolo aikštelėse, galėjo rungtis lauko ir stalo teniso turnyruose.

Pasirodė baikeriai ir parašiutininkai

Šventės dalyviai ne tik žvalgėsi amatininkų mugėje, bet ir įsigijo dirbinių. Pajudėti visi buvo kviečiami zumbos treniruotėje, skambant lotynų muzikos ritmams.

Koncertavo ansambliai, grupės, kapela, žavėjo šokėjų pasirodymai. Vakarinę šventės programą atidarė baikerių klubas „Legacy Vets MC“ ir Klaipėdos parašiutininkų klubas.

Vaikus apspito pasirodymus surengusius animatorius. Mažieji skubėjo išbandyti ir pripučiamą batutą.

Dėmesio sulaukė ir šventėje apsilankę kariškiai. Jie visus pakvietė susipažinti su karine radijo stotimi. Savo techniką, ginklus demonstravo ir apie savo darbą, saugumą pasakojo policijos pareigūnai.

Dovanojo dienraščio prenumeratą

Dienraštis „Klaipėda“ jau kelerius metus įsilieja į Jakų bendruomenės šventę. Surengta viktorina, kurios metu buvo galima laimėti, laikraščio prenumeratą pusei metų.

Susirinkusiems buvo užduoti klausimai apie dienraštį „Klaipėdą“. Du aktyviausieji ir geriausias žinias pademonstravę pateko į antrą etapą. Šį kartą triumfavo moterys. Jos buvo pakviestos ant scenos.

Finalininkėms buvo pateikti sudėtingesni klausimai ta pačia tema. Daugiausia atsakiusiai įteikta dienraščio „Klaipėda“ pusės metų prenumerata.

Aktyviems šventės dalyviams taip pat padovanoti žurnalas „Vasaros gidas“, išskirtiniai padėkliukai puodeliui, o vaikai pradžiuginti balionais.

„Dalyvavimas Jakų bendruomenės šventėje mums tampa tradicija. Nenorėjome jos nutraukti. Juk dienraščio „Klaipėda“ skaitytojai gyvena ne tik mieste, bet ir jo pašonėje. Norime būti arčiau jų“, – pabrėžė dienraščio „Klaipėda“ rinkodaros projektų vadovė Ieva Jašinskienė.

Susidomėjimas švente didėja

Jakų bendruomenės šventę vaikavo vidurnaktį dangų nušvietę fejerverkai. Juos stebėjo būrys susirinkusiųjų.

K.Dvarionas džiaugėsi, kad renginys „Čia gera sugrįžti“ sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Dalyvių skaičius kasmet didėja.

„Net žmonės, kurie dirba užsienyje prisimena šventę ir atostogas planuoja pagal jos datą. Grįžę apsilanko renginyje, kur gali pabendrauti su giminėmis, draugais, pažįstamais, smagiai praleidžia laiką, o tada atostogauja“, – pasakojo pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam neonui

tam neonui portretas
Eik ant varpos, mužike berašti.

neonas sako dosvidanija

neonas sako dosvidanija portretas
sūka tu bliat. nepisk proto apie taršą, o pasižiūrėk į save išsigimėli. kokios nuosavos firmos kokios dar maklės durniau tu blet. jeigu tu nesupranti kaip vykdomas valymo procesas tai kam iš vis nusišnekėt, sėdi apsimyžęs ir ieškai kaltu, gal reiktų mažiau gerti, o eiti dirbti. sūka tu blet. :D

Užuojauta Jakams

Užuojauta Jakams portretas
Tai labjausiai kenčiantis nuo įteisinto LEZ-o nuodijimo rajonas.Visus monitoringus daro nuosavos firmos, kokie filtrai stovi pvz.pas neonus, orionus ar fortumus.Koks jų galiojimas, kaip keičiami..Tad manau po 10 metų Jakuose sutikti šviečiančiom ausim zombi bus ne problema:D)Tiesa, gerai kai nieko nežinai tai gyveni laimingas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių