Įteikė laiškus Kalėdų Seneliui

Mažieji klaipėdiečiai savaitgalį turėjo galimybę savo laiškus, į kuriuos sudėjo visus norus ir viltis, įteikti pačiam Kalėdų Seneliui. Nusidriekė ilga vaikų eilė.

Kalėdų Senelis savo rezidenciją įrengė "Švyturio" arenoje įsikūrusioje fotostudijoje "Fotopolis". Apsilankyti čia šeimos skubėjo nuo sekmadienio ryto ir buvo laukiamos visą dieną.

Renginyje apsilankė beveik 400 žmonių. Vaikai nekantraudami trypčiojo eilėje, kad galėtų savo laiškus atiduoti pačiam Kalėdų Seneliui ir su juo nusifotografuoti.

Atvykusieji buvo kviečiami aukoti Karklės SOS vaikų poilsiavietei. Šeimos buvo dosnios. Poilsiavietei surinkta beveik 700 eurų.

Prie iniciatyvos prisidėjo ir kavinė "Be recepto". Ji renginio dalyviams prie paramos siūlė prisidėti perkant kavą. Vien šio kvapnaus gėrimo buvo išgerta beveik už 100 eurų.

Pasak įmonės "Fotopolis" direktoriaus, fotografo Andriaus Pelakausko, mintis surengti tokį renginį kilo galvojant apie vaikus, kuriems trūksta paprasčiausio vaikiško džiaugsmo ir dėmesio.

"Šventinis laikotarpis yra pats geriausias laikas tai padovanoti. Išgirdome, kad Karklės SOS vaikų poilsiavietei reikia pagalbos ir ėmėmės veiksmų", – pasakojo renginio iniciatorius.

A.Pelakauskas taip pat atkreipė dėmesį, kad kiekvienas vaikas prieš didžiąsias metų šventes parašo laišką Kalėdų Seneliui. Tėveliams neretai kyla klausimų, kaip juos išsiųsti.

"Pasitarėme su Kalėdų Seneliu. Pagalvojome, kodėl vaikai negalėtų jam pačiam įteikti laiškų. Kalėdų Senelis rado laiko savo įtemptoje darbotvarkėje ir atvyko. Dabar vaikai užtikrinti, kad laiškai tikrai pasiekė adresatą", – pabrėžė iniciatorius.

Karklės SOS vaikų poilsiavietės direktorė Danguolė Biekšaitė džiaugėsi klaipėdiečių iniciatyva. Vadovė sakė, kad poilsį vaikams organizuoja savarankiškai. Paaukotos lėšos – labai reikalingos.

"Pinigų labiausiai trūksta poilsiavietės aplinkai sutvarkyti. Norime pastatyti daugiau sūpynių, laipynių. Šią vasarą planuojame įrengti krepšinio aikštelę. Norime didinti vaikų užimtumą", – teigė vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių