IT konferencija: populiarumas auga

Praėjusią savaitę vykusioje aštuntojoje moksleivių informacinių technologijų (IT) konferencijoje dalyvavo 31 pranešėjas bei daug Klaipėdos regiono mokinių, besidominčių IT. Pastebima, kad tokio pobūdžio renginiai sulaukia vis didesnio susidomėjimo.

Į priekį ves jaunimas

Kaip sveikinimo kalboje konferencijos dalyviams pažymėjo Klaipėdos universiteto Gamtos ir matematikos mokslų fakulteto dekanas prof. dr. Vitalijus Denisovas, ažiotažas rodo, kad jaunimas siekia naujų aukštumų, tampa vis smalsesnis bei pažangesnis.

Dekanas vylėsi, kad ateityje Klaipėda galėtų tapti išmaniuoju miestu. Tai, anot jo, turėtų nutikti tik dėl veržlaus, naujovių siekiančio jaunimo.

Kadangi konferencijoje dalyvavo gausus būrys pranešėjų, organizatoriai jų pranešimus suskirstė į tris dalis, kurias sudarė 5–6, 7–10 ir 10–12 klasių moksleivių darbai.

Sulaukė pagyrimų

Iš pirmoje dalyje pristatytų pranešimų visų dėmesį prikaustė Gedminų progimnazijos 5 klasės mokinio Arijaus Baldino darbas "Animacinių filmukų kūrimas". Ar kiekvienas turėtų kantrybės iš "Lego" kaladėlių sukonstruoti ar plastilino nulipdyti figūrėles, jas naudodamas sukurti įvairias scenas, visa tai nupaveiksluoti, o vėliau jau montuoti filmukus su garsu?

Nudžiugino ir kitas kūrybinis darbas, kurį pristatė svečiai iš Gargždų "Minijos" progimnazijos – Tomas Vitkauskas ir Aivaras Armalis. Jų darbas "Pasidaryk pats universalų audiostiprintuvą" buvo puikiai įvertintas. Ypač sužavėjo vaikinų paruošta prezentacija.

Antroje konferencijos dalyje buvo pristatyti programavimo, žaidimų kūrimo darbai. Mantas Bliudžius (7 klasė) iš Gargždų pademonstravo savo gebėjimus dizaino srityje. Jis taip pat buvo įvertintas papildomu organizatorių prizu.

Programuoja ir merginos

Kaip ir kiekvienais metais, ir šiemet savo brandumu pasižymėjo vyresnių klasių mokiniai. Organizatoriai išskyrė "Ąžuolyno" gimnazijos 10 klasės mokinio Daumanto Banio darbą "Mano grafikos darbų istorija". Teigiama, kad D.Banio veikla ir kūryba galėtų sudominti reklamos rengėjus, tinklalapių kūrėjus.

"Ąžuolyno" gimnazijos 11 klasės mokinė Aurelija Užkurėlytė už įdomiai pristatytą savo darbą "Kodėl man patinka kūrybiniai darbai" taip pat buvo apdovanota papildomu prizu. Pasidžiaugta, kad programuotojų gretas vis dažniau papildo merginos.

Gebėjimais, reikalingais kurti tinklalapius, išsiskyrė Deividas Ščuras, Klaipėdos "Žaliakalnio" gimnazijos 12 klasės mokinys. Jis buvo paskatintas rėmėjų dovana.

Džiaugiamasi, kad šiais metais konferenciją papildė gausus būrys jaunimo iš Moksleivių saviraiškos centro. Juos ruošė IT mokytoja Ramunė Šimkuvienė.

Pasiūlė idėjų ateičiai

Apibendrindamas konferencijos darbus, Klaipėdos universiteto Gamtos ir matematikos mokslų fakulteto studentas Edgaras Janušauskas pasiūlė eksperimentą, kurį būtų įmanoma įgyvendinti jau kitais metais. Anot jo, dalyviai galėtų susiburti į grupes – žaidimo kūrėjų, programuotojų, dizaino-maketuotojų – ir paruošti bendrus darbus, idėjas.

Taip būtų tobulinamos komandinio darbo savybės, surandama dominančios srities bendraminčių, bendraujama ir bendradarbiaujama tarpusavyje. Išreikšta vizija, jog ateityje sukurti kūrybiniai darbai galėtų būti pritaikyti ir komercinėje sferoje.

Džiugu, kad kiekvienais metais konferencijoje dalyvauja vis daugiau mokinių. Šįkart prisijungė moksleiviai ne tik iš Klaipėdos, buvo atvykusių iš Gargždų, Priekulės, Agluonėnų. Dėkojame visiems dalyviams ir juos ruošusiems mokytojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių