Išvengs didesnės rinkliavos už atliekų tvarkymą?

Dėl pasikeitusios skaičiavimo metodikos klaipėdiečiams turėtų padidėti rinkliava už atliekų tvarkymą. Miesto valdžia rado būdą, kad gyventojams mokestis neišaugtų. Bus siūloma išlaikyti ir 5 proc. lengvatą. Pastaroji taikoma ir verslo subjektams.

Pagal Aplinkos ministerijos parengtą ir Vyriausybės patvirtintą metodiką rinkliava už atliekų surinkimą, tvarkymą bus sudaryta iš dviejų dalių – pastoviosios ir kintamosios. Tokia tvarka nustatyta visoje šalyje.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas tvirtino, kad nauja metodika nėra patogi Klaipėdai.

"Jei ne nauji teisės aktai, su senu rinkliavos dydžiu būtume galėję gyventi trejus metus ir vargo nematyti, nors buvome sumažinę tarifus 15 proc. bei pritaikę 5 proc. lengvatą. Dabar kyla daug rūpesčių ir problemų", – tvirtino mero pavaduotojas.

Anot A.Šulco, skaičiuojant pagal naują metodiką, rinkliava už atliekas turėtų padidėti.

"Tarybos nariai naktimis nemiega, rauda į pagalvę, kad bent gyventojams mokestis nedidėtų. Atlikome skaičiavimus ir radome galimybę rinkliavą miestiečiams išlaikyti tokią pačią", – komentavo mero pavaduotojas.

Taip pat buvo kilęs klausimas, ar išliks 5 proc. lengvata nuo bendros sumos, kuri dabar taikoma visoms grupėms. Pasak A.Šulco, sutarta siūlyti ją išlaikyti, tačiau galutinį žodį tars miesto taryba.

Didžiausią rinkliavos naštą pajus verslas. Brangimas gali siekti 30 proc.

A.Šulco teigimu, taip yra, nes naujuose teisės aktuose nebelieka galimybės deklaruoti atliekų kiekio. Tuo naudodavosi apie 700 fizinių ir juridinių asmenų.

"Dabar jie turės mokėti pastoviąją rinkliavos kainos dalį. Ši sudaro du trečdalius bendros kainos. Natūralu, kad šiai grupei rinkliava padidės. Yra ir daugiau pakeitimų. Anksčiau kai kuriems verslininkams rinkliava buvo skaičiuojama nuo naudingojo ploto, o dabar bus nuo bendrojo. Yra ir daugiau naujovių, bet dėl jų visiems mokestis padidės ar sumažės ne itin daug. Keista ir sunkiai suvokiama Aplinkos ministerijos pozicija", – tvirtino vicemeras.

Planuojama, kad Klaipėdoje nauja tvarka įsigalios nuo liepos. Tam reikia pakeisti ir tarybos sprendimus, tad klaipėdiečiai rinkliavos sąskaitas už pusę metų dabar gaus senaisiais tarifais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėmesio, dėmesio!

Dėmesio, dėmesio! portretas
Informuojame, kad sekmadienį(15d.)12val., prie Trilapio g.6, organizuojamas piketas prieš liberalų politikų planus panaikinti paskutinę viešąją miesto pirtį, nuo pat gyvavimo pradžios pamėgtą gyventojų.Visose civilizuotose ES šalyse viešosios pirtys tebėra..JEIGU KLAIPĖDOJE DIRBTŲ STT, LĖŠŲ UŽTEKTŲ NE TIK PIRTIES IŠLAIKYMUI!Kviečiame ateiti, dalyvauti protesto akcijoje ir palaikyti protestuojančiųjų nuomonę.

Klaipėdoje

Klaipėdoje portretas
mokesčiai už šiukles turėtų būti simboliniai.Nes visi tie bandiugos tvarkantys ši versla varva pinigais.Bet anie geriau sau galą pasidaris nei žmogui iš kišenės paskutini centa neištrauks

kas daugiau turi mokėti,

kas daugiau turi mokėti, portretas
už viską - ar vieno kambario butas, kuriame gyvena trys žmonės ir šuo, ar dviejų kamb. butas su vienu žmogumi?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių