Išrinkta Vitės pagrindinės mokyklos vadovė

Nuo kito ketvirtadienio Vitės pagrindinei mokyklai pradės vadovauti naujoji jos direktorė Renata Venckienė. Šioje įstaigoje moteris išdirbo apie aštuoniolika metų, keturiolika iš jų – kaip direktoriaus pavaduotoja ugdymui. Moteris pakeitė pensinio amžiaus sulaukusią Elvyrą Stanslovaitienę.

Konkursą laimėjusi R.Venckienė buvo vienintelė jame dalyvavusi kandidatė. Ketvirtadienį miesto taryba vienbalsiai pritarė, kad ji taptų Vitės pagrindinės mokyklos direktore.

Naujoji vadovė pradės eiti šias pareigas gegužės 3-ąją. Terminuota sutartis pasirašyta penkeriems metams iki 2023 m. gegužės 2 d.

Miesto tarybos posėdžio metu Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sveikino naująją mokyklos vadovę ir linkėjo dirbti miesto ir visos bendruomenės labui.

Konkursą laimėjusi R.Venckienė Vitės pagrindinėje mokykloje toli gražu ne naujokė – čia dirba apie aštuoniolika metų.

Moteris atskleidė turinti nemažai ambicingų planų.

"Iš tikrųjų džiaugiuosi, ši vieta ir žmonės man pažįstami. Toks geras startas – kitais mokslo metais tapsime progimnazija, turime daug svajonių, kursime naują veiklos strategiją", – entuziastingai kalbėjo pašnekovė.

Miesto taryba atleido ilgametę Vitės pagrindinės mokyklos direktorę E.Stanslovaitienę, kai ši praėjusių metų gruodžio 4 d. pateikė prašymą baigti darbą dėl svarbių priežasčių. Po savaitės E.Stanslovaitienė pateikė patikslintą prašymą, kuriame nurodė, kad iš darbo išeina, sukakus senatvės amžiui.

Sutartis su buvusia direktore nutraukta nuo gruodžio 22 d. Tą dieną vyko miesto tarybos posėdis, kurio metu ji buvo atleista.

E.Stanslovaitienei, vadovaujantis Darbo kodekso reikalavimais, buvo išmokėta dviejų mėnesių jos vidutinio darbo užmokesčio išeitinė išmoka – beveik 3 tūkst. eurų ir piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas – apie 1,4 tūkst. eurų.

Lėšos išeitinei išmokai mokėti yra skiriamos iš įstaigos darbo užmokesčiui skirtų asignavimų.

Nemažai įtakos, kodėl iš pareigų traukėsi senatvės pensijos sulaukę mokyklų direktoriai turėjo Švietimo ir mokslo ministerijos parengta pedagogų optimizavimo programa. Buvo skirtos lėšos kompensacijoms išmokėti.

E.Stanslovaitienė Vitės pagrindinei mokyklai vadovavo per 24 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buves mokinys

Buves mokinys portretas
Nekokio harakterio moteris, pastoviai nemalonu būdavo su ja kalbėtis.

l

l portretas
Direktorė tai kita, bet niekaip nesuprantu, kaip sekretorė ten dar dirba, ją jau senai reikėjo atleisti. Ji visiškai nemoka bendrauti su žmonėmis.Gyvenimu nepatenkinta, darbu ir...Susiraukusi, pikta kažkokia. Nauja direktorė, turėtų būti ir šiuolaikiška administratorė. Gėda mokyklai turėti tokią sekretorę.

A. B.

A. B.  portretas
Linkiu gerb. Renatai sėkmės
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių