Įsivaikinti vaikus skatins grafitis

"Jūs jau į mane žiūrite ilgiau, nei kažkada žiūrėjo tėvai" – toks užrašas atsiras prie didžiulio meniško mergaitės atvaizdo, baigiamo tapyti ant vieno pastato sienos Šaulių gatvėje.

Meno kūriniu bus siekiama paskatinti žmones įsivaikinti beglobius vaikus. Šią iniciatyvą globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Per pastarąsias tris dienas ant galinės vieno pastato sienos, netoli Klaipėdos koncertų salės, išryškėjo liūdnos mergaitės atvaizdas. Pasirodo, šio meninio piešinio herojė yra reali 13-metė, gyvenanti vienuose Lietuvos vaikų globos namuose.

Šio jautraus projekto sumanytojai – Prezidentės D.Grybauskaitės globojamos kampanijos "Už saugią Lietuvą" ambasadoriai broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai iš Vilniaus. Jie kartu su klaipėdiečiu menininku Radionu Petrovu uostamiestyje ėmėsi šios gražios iniciatyvos.

Praeiviai mūsų vis paklausia, kodėl mergaitė viena, štai jums ir atsakymas.

"Šis meno kūrinys turi socialinę potekstę. Čia pavaizduota globotinė, reali mergaitė, kuri gyvena vienuose Lietuvos globos namuose. Praeiviai mūsų vis paklausia, kodėl mergaitė viena, štai jums ir atsakymas. Dar klausia, kodėl ji apskritai čia nutapyta. Ogi todėl, kad skatintų žmones įsivaikinti beglobius vaikus", – apie sumanymą pasakojo A.Gataveckas.

Tai yra tęstinis darbas. Panašūs piešiniai jau puošia Vilniaus, Kauno ir Alytaus pastatų sienas.

Vienas kriterijų, kodėl pasirinkta minėta vieta, – kad siena būtų miesto centre, gerai matoma ir tvarkinga, kad jos nereikėtų tinkuoti.

Visų pastatų savininkai parodė geranoriškumą ir sutiko, kad ant jų nekilnojamojo turto atsirastų toks kūrinys.

Šis darbas dar nepabaigtas, anot piešinio kūrėjų, virš mergaitės atvaizdo atsiras užrašas: "Jūs jau į mane žiūrite ilgiau, nei kažkada žiūrėjo tėvai."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
Labai gražu. P.S. komentatoriai kaikurie savo intelekto stoka taip prajuokino, įpač tas, kur draust, taip išnyks :D

Taigi

Taigi portretas
Ir iš kur tų nereikalingų vaikų tiek atsiranda? Šiaip tai vaikai auga šeimose, mylimi, prižiūrimi. Mano nuomone, nemokėkit pašalpinėms bambalinėms už vaikų gimdymą ir nebus tiek tų nereikalingų vaikų, dar ir su įgimtu alkoholizmu. Nereiks nei grafičių teplioti, nei " geriausių" darbų siūlyti.

drausti ir bausti tokius piesejus!!!

drausti ir bausti tokius piesejus!!! portretas
sitie keli gal piesia graziai ir legaliai , bet jie pavizdys tukstncias isigimeliu tepliojanciu sienas nesamonemis , todel geriau nereikia , bet ka kas nupiesta ant namo reikia iskarto uzdazyti ,kad visas teplioriu vargas nueitu perniek!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių