Įsigis smėlio valymo mašiną

Paplūdimių prižiūrėtojai iki rudens planuoja nusipirkti smėlio valymo mašiną. Ši ne tik padės surinkti smulkias šiukšles, bet ir išpurens smėlį, kad nesikauptų bakterijos.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas informavo, kad jau paskelbtas viešasis konkursas įrenginiui įsigyti.

„Pirkimai užtrunka. Manome, kad smėlio mašiną turėsime iki rudens“, – vylėsi vadovas.

Pasak V.Urbono, norima nusipirkti galingą mašiną, kuri valo didelį plotą. Vadovo teigimu, pagrindinis tikslas – kad paplūdimiuose būtų išlaikytos higienos normos.

„Numatyta, jog kas tam tikrą laiką reikia apversti smėlį 10 centimetrų gylyje, kad nesusidarytų sąlygos bakterijoms veistis – nesikauptų drėgmė. Purenant smėlį, saulė išdegina bakterijas“, – sakė direktorius.

Smėlio mašina padėtų iš smėlio pašalinti ir smulkias bei didesnes šiukšles. Tačiau V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad geriausiai paplūdimius išvalo jūra.

„Kai pūsteli stiprokas šiaurės vėjas, bangos puikiai išpurena paplūdimius. Viskas vyksta natūraliai. Gamta pati valosi“, – patikino direktorius.

V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad vis kultūringesni tampa ir patys paplūdimių lankytojai. Jie nebemėto šiukšlių kur papuola.

„Teko stebėti situaciją pavasarį. Šaltuoju metų laiku pliažuose lieka mažai šiukšlių dėžių. Nestatome jų daug, kad nenuplautų. Mačiau, kaip žmonės iš tolimesnių vietų iki talpyklių eina nešini tuščiais kavos plastikiniais puodeliais. Ieško, kur galėtų išmesti“, – prisiminė direktorius.

Pasak vadovo, paplūdimius nuo šiukšlių išgelbėjo ir įvestas užstatas už plastikinę tarą. Vadinamųjų bambalių, skardinių, kurių anksčiau pliažuose buvo gausu, nebeliko.

„Dabar kai kurie žmonės lenktyniauja, kas greičiau paims, surinks. Švaru“, – tvirtino direktorius.

Beveik nebeliko ir nuorūkų. V.Urbonas tikino, kad dauguma žmonių traukti dūmo eina į tam skirtas vietas, kur yra šiukšlių dėžės. Retas kuris ryžtasi rūkyti, nekreipdamas dėmesio į kitus paplūdimio lankytojus, tarp kurių būna ir vaikų.

„Mes per daug keikiame save. Žmonės intelektualėja, kultūringėja“, – pabrėžė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jus geriau isigikit laistymo masinos,o ne sita suda!

Demesio

Demesio portretas
Savivaldybė kviečia Klaipėdos miesto nevyriausybines organizacijas iki š. m. birželio 30 d. deleguoti atstovus į Nevyriausybinių organizacijų tarybą, pateikiant organizacijos vadovo pasirašytą raštą, kuriame nurodomas siūlomo asmens vardas, pavardė, kontaktai (el. p., tel.), pareigos organizacijoje, pridedama organizacijos nuostatų kopija. Viena organizacija gali siūlyti tik vieną atstovą. Dokumentai priimami ir registruojami Vieno langelio ir e. paslaugų poskyryje iki birželio 30 d. 15 val. 45 min. (Liepų g. 11, 116 kab., el. p. info@klaipeda.lt).

Jurgis

Jurgis portretas
Klaipedieciai biski kuklesni uz kauniecius. Manau bus kainike paaukstinta tik kokius 2,5 karto.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių