Išbrauks iš apsileidėlių sąrašo

Miesto tarybai teks nusileisti ir iš apleistų statinių sąrašo išbraukti vieną nenaudojamą pastatą. Tokį sprendimą priėmė Administracinių ginčų komisija.

Į pastarąją kreipėsi nenaudojamo pastato, esančio adresu Didžioji Vandens gatvė 26, savininkai. Jų manymu, miesto taryba rugsėjį vykusio posėdžio metu neteisėtai šį statinį įtraukė į apsileidėlių sąrašą.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius priminė, kad tą kartą į apleistų pastatų sąrašą buvo įtraukti trys papildomi objektai.

"Komisija nusprendė, kad Didžiosios Vandens gatvės 26 pastatas neturėjo būti įtrauktas. Pagrindinis motyvas, kad savininkai, kiek įmanoma, prižiūri nenaudojamą pastatą. Šis neatitinka reikalavimų statiniams, kurie traukiami į minėtą sąrašą", – tvirtino vedėjas.

Be to, anot G.Pociaus, nebuvo išlaikytos ir procedūros. Miesto tarybai apleistų statinių sąrašą teikia savivaldybės administracija. Minėtus tris adresus pasiūlė įtraukti tarybos nariai.

"Nematome galimybės laimėti, jei byla persikeltų į teismą", – teigė vedėjas.

G.Pocius atkreipė dėmesį, kad taikos sutartyje, nors savininkas nenorėjo, pavyko numatyti, jog šis įsipareigotų pradėti pastato remontą. Leidimą tam jis turi. Priešingu atveju jis pasižadėjo pastatą uždengti tentais.

"Kasmet vyksta nenaudojamų, apleistų statinių patikrinimai. Žiūrėsime, ar savininkas vykdo įsipareigojimus. Jei šiemet šis pastatas nėra įtrauktas į apleistų statinių sąrašą, nereiškia, kad taip bus ir kitąmet", – komentavo vedėjas.

Kai kurie miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai piktinosi, kad nenaudojamą pastatą reikia išbraukti iš apleistų statinių sąrašo.

"Nesąmonė. Turi leidimus darbams ir nieko nedaro. Kiek gali stovėti apleistas pastatas", – stebėjosi tarybos narys Tomas Meškinis.

Tarybos narė Ligita Girskienė klausė, kam švaistyti savivaldybės lėšas, jei akivaizdu, kad teismo laimėti nepavyks.

Pasak G.Pociaus, negalima sakyti, kad savininkai visiškai nesirūpina Didžiosios Vandens gatvės 26 pastatu. Rudenį jie nugriovė sandėliukus, sutvarkė teritoriją, užsandarino angas.

"Kiek galėjo taikyti priemonių nenaudojamam pastatui, tiek panaudojo", – teigė vedėjas.

Į apleistų statinių sąrašą įtrauktiems pastatams taikomi maksimalūs nekilnojamojo turto, žemės ar jos nuomos mokesčių tarifai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Įdomu, kodėl savivaldybės administracija pati šio pastato neįtraukė į apleistų statinių sąrašą? Kaip čia buvo, kad administracija nematė, jog pastatas apleistas? Kodėl turėjo įsikišti tarybos nariai? Kas kaltas, ponas Pociau, kad nebuvo išlaikytos procedūros?

Anonimas

Anonimas portretas
Maladiec Pociau. Tikrai puikus pastatėlis. Puošia senamiestį jis.

negi nesuprantat

negi nesuprantat portretas
Kodėl liberalų valdžia taip elgiasi? Kodėl šiam vaiduokliui leidžia senamiestyje styroti? Beveik aišku.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių