Įrengs saugumo salelę

Liepų gatvėje, ties savivaldybės pagrindiniu pastatu esančioje pėsčiųjų perėjoje bus įrengta saugumo salelė. Imtis tokių priemonių apsispręsta po eismo įvykio, kurio metu sužalota moteris.

Nelaimė įvyko praėjusio trečiadienio rytą. Moteris ėjo per pėsčiųjų perėją ir buvo partrenkta automobilio.

Atkreiptas dėmesys, kad šioje pėsčiųjų perėjoje jau įrengtas kryptinis apšvietimas, tačiau nėra greičio slopinimo kalnelių. Siūlyta juos įrengti.

Tačiau tokios priemonės nepalaikė didžioji Saugaus eismo komisijos narių dalis. Atkreiptas dėmesys, kad mieste tokių įrenginių ir taip daug.

"Esame tiek kalnelių prikepę, kad nė vienas miestas tiek neturi", – tvirtino miesto tarybos narys Audrius Vaišvila.

Komisijos nariai taip pat atkreipė dėmesį, kad vairuotojai neretai sukoncentruoja dėmesį į kalnelius, bando aplenkti juos, o tai gali sukelti pavojų pėstiesiems.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė atkreipė dėmesį, kad Liepų gatvė šioje vietoje yra gana plati – siekia 11,5 metro.

"Pagal reikalavimus, platesnei gatvei daugiau nei 8,5 metro nereguliuojamojoje pėsčiųjų perėjoje turi būti įrengta saugumo salelė, kad žmonės galėtų sustoti ir palaukti. Tokios salelės yra įrengtos Liepojos gatvėje", – tvirtino vyriausiasis specialistas.

Saugaus eismo komisijos nariams salelės įrengimas pasirodė priimtinesnis nei greičio slopinimo kalneliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kl

kl portretas
tai naikinkit tuos asfalto kalnelius, kad jau irgi teikėtės pastebėti jų gausumą ir žalą. kažkodėl net po rekonstrukcijų vėl gatvėse juos "kepat" , ir kuo toliau, tuo bjauresnius

Paukstei

Paukstei portretas
Gatve nors ir 11.5 metro plocio bet yra tik dvieju juostu (dalis parkavimui skirta). negi pestieji nepraeina dvieju juostu? siulau tada irengti sviesofora.

>

>  portretas
Kam,sioje Liepu g. vietoje, pereja?Uz 30 metru REGULIUOJAMA pereja.Ka "padarete" su Kretingos gatve,"kazkam", maty, "protelis" pasimaise,nuo nebaudziamumo?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių