Intriga: kas globos benamius gyvūnus

Uostamiesčio gyvūnų mylėtojai šiurpsta – pasklido kalbos, kad beglobių gyvūnų kontrolės konkursą veikiausiai laimės liūdnai pagarsėjusi tarnyba "Nuaras". Šios tarnybos paslaugų Klaipėdos savivaldybė atsisakė, kai ne vieną kartą patikrinę rado suvargusius, blogomis sąlygomis laikomus keturkojus.

Laimės pigiausi?

Netrukus turėtų paaiškėti, kas Klaipėdoje laimės gyvūnų surinkimo, gaudymo ir karantinavimo konkursą. Neoficialiomis žiniomis, konkurse dalyvauja tik du pretendentai, tačiau realiausių šansų laimėti turi "Nuaras", pateikęs mažiausią paslaugos kainą.

Galinos Kučinskienės vadovaujama viešoji įstaiga "Būk mano draugas", pasak šaltinių miesto savivaldybėje, net nedalyvauja konkurse, mat nepateikė reikiamų dokumentų.

Skirtingas darbo stilius

Klaipėdiečiai jau buvo įpratę, kad šeimininkų neturintys gyvūnai čia nebuvo žudomi, jie čia buvo sterilizuojami, gydomi ir laikomi, kol atsiras žmonių, norinčių juos auginti. G.Kučinskienė visada deklaruodavo, kad jos tikslas ne naikinti beglobius gyvūnus, o rasti jiems naujus namus.

Namų neturinčius šunis ir kates užjaučiantys bei maitinantys klaipėdiečiai su siaubu prisimena, kaip dirbo "Nuaras". Šios tarnybos paslaugų Klaipėdos savivaldybė atsisakė, kai ne vieną kartą patikrinę rado suvargusius, blogomis sąlygomis laikomus keturkojus.

Veterinarijos gydytoja Rita Ilgūnė neslėpė, kad "Nuaro" ir "Būk mano draugas" tarnybų požiūris į gyvūnus skiriasi kaip diena ir naktis.

"Jeigu konkursą laimėtų "Nuaras", beliktų tikėtis, kad savanoriai neleis skriausti į šios tarnybos globą patenkančių augintinių. Galbūt dabar, kai atsirado galimybė šeimininkų gyvūnams ieškoti internetiniuose tinklalapiuose, kai išplito savanorių veikla, pasikeis ir šios tarnybos darbo stilius. Žinau viena – G.Kučinskienė savo darbą dirbo labai nuoširdžiai", – kalbėjo veterinarijos gydytoja.

Rankų nuleisti neketina

G.Kučinskienė tikino pateikusi visus reikiamus dokumentus ir net dviejų tūkstančių eurų banko laidavimą gavusi bei pristačiusi savivaldybei. Moteris pasakojo, kad atėjo elektroninis laiškas, kuriame pranešta, jog tokio laidavimo reikia, tada ji per parą surinko pinigus ir įvykdė reikalavimą.

"Girdėjau, kad "Nuaras" pasiūlė itin žemą kainą, todėl gali laimėti. Mums belieka laukti, koks bus sprendimas. Norėčiau, kad tai įvyktų kuo greičiau, tada žinosiu, kaip man elgtis. Viena tikrai žinau, kad tų daugiau nei 300 gyvūnų, kurie dabar gyvena pas mus, neapleisime, ieškosime jiems namų, o jei nepavyks, patys juos globosime. Per trejus metus suradome naujas šeimas arba grąžinome šeimininkams per pusantro tūkstančio gyvūnų", – teigė G.Kučinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Simonai

Simonai portretas
O jus BENT kartą buvote atvykusi ė prieglaudą, ar TIK girdėjote gandus???

Karolis

Karolis portretas
ziopliam dar ir linka imesiu http://www.klaipeda.lt/lit/Klaipedoje-atsiras--beglobiu-kaciu-seryklos/4530/3408

Karolis

Karolis portretas
jo jo nemigdo buk mano draugas nei vieno gyvuno, stai jums ir statistika, stai jums virs 500 gyvyviu, ir viskas oficialiai KLAIPEDOS MIESTO SAVIVALDYBES PUSLAPI
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių