Iniciatyvos ėmėsi uostamiesčio bendruomenės

Prieš kadencijos pabaigą politikai neišdrįso atmesti Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepcijos, kurią patvirtinęs be tarybos žinios posto neteko savivaldybės administracijos direktorius. Iniciatyvos atšaukti šį dokumentą ėmėsi uostamiesčio bendruomenių aktyvistai.

"Šitas klausimas neišnyks"

Prieš tris savaites, kovo 26-ąją, savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasirašė įsakymą, kurio pagrindu įregistravo Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepciją.

Šis žingsnis savivaldybės administracijos vadovui kainavo darbo vietą. Iš pareigų jis atleistas tarybos sprendimu.

Buvęs administracijos vadovas tada tvirtino, jog Klaipėdoje yra per 200 juridinių ir fizinių asmenų, kurie laukia šio plano pakeitimo.

Esą dėl to stringa ne vienas strateginis projektas, todėl S.Budinas šį įsakymą ir pasirašęs.

Nors savivaldybės administracijos atstovai tikino, jog šia koncepcija nėra planuojamas išorinis uostas, liko daug neaiškumų, todėl tarybos narė Nina Puteikienė parengė sprendimą minėtam įsakymui naikinti.

"Per tas dvi savaites nesulaukiau jokio atsakymo dėl mano parengto sprendimo. Todėl šį klausimą ėmė kelti miestiečiai. Dabar jau jie klausia, kas toliau? Kodėl nieko nedaroma? Ateis nauja taryba, bet šitas klausimas neišnyks", – įsitikinusi N.Puteikienė.

Įteikė kreipimąsi

Po to, kai paskutiniame kadenciją jau baigusios tarybos posėdyje įsakymas dėl Bendrojo plano koncepcijos taip ir nebuvo svarstytas ar juolab atšauktas, vakar Klaipėdos bendruomenių asociacijos aktyvistai merui Vytautui Grubliauskui įteikė kreipimąsi su prašymu panaikinti įsakymą dėl Klaipėdos bendrojo plano koncepcijos.

"Jei meras iš tiesų būtų prieš išorinį uostą, jis padarytų tai, ko prašau aš ir ko prašo bendruomenė. Jis turėtų kreiptis į administracijos direktoriaus pareigas einantį Olegą Mariničių, kad šis atšauktų savo pirmtako įsakymą ir kad būtų peržiūrima Klaipėdos bendrojo plano koncepcija. O dabar tik dūmų uždanga paleista", – įtarė N.Puteikienė.

Kokios bus pasekmės?

Vis dėlto meras šiandien kviečia Klaipėdos bendruomenių asociacijos atstovus į bendrą pasitarimą su tais savivaldybės darbuotojais, kurie derino tą koncepciją.

Susitikimas rengiamas tam, kad būtų kalbama ne emocijomis, o dalykiniais argumentais.

"Kategoriškumas nėra kelias į sutarimą ir susitarimą. Niekam nekyla klausimų, kad Klaipėdai reikia bendrojo plano. Suprantu, kad savivaldybės specialistams nėra maloni misija kalbėtis su kitokią poziciją turinčiaisiais, bet tai labai svarbu, ieškant argumentų viršenybės. Dabar laukiame teisininkų vertinimų, ar tas įsakymas dėl Klaipėdos bendrojo plano koncepcijos gali būti naikinamas. Kas tai turės daryti? Kokios bus viso to pasekmės ir kas tai turės įvertinti?" – paaiškino meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vydūnas buvo teisus

Vydūnas buvo teisus portretas
neveltui Vydūnas prisakė jokiu būdu nerinkti į valdžią alkoholio mėgejų - nei esamų girtuoklių, nei buvusių. Nes jie visada bus dvigubos moralės (vienaip šnekės, o kitaip darys)

Niu jo

Niu jo portretas
Atrodo ne tik puteikis smegenis pragere Ninicka irgi neatsilieka Matyt gerdavo abu Geda kai tokie zmoges lenda i politiķa

VAKAR ĮVYKO BENDRUOMENININKŲ SUSITIKIMAS PAS MARINIČIŲ

VAKAR ĮVYKO BENDRUOMENININKŲ SUSITIKIMAS PAS MARINIČIŲ portretas
Pabaiga to susitikimo buvo juokinga: bendruomenininkams savivaldybė pasiūlė ... parengti direktoriaus įsakymo (to, kurį pasirašė S. Budinas, dėl pritarimo maksimalios uosto plėtros koncepcijai) projektą! Ir pateikti jį savivaldybės administracijai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių