Įkliuvo į draudimo pinkles

Gyvybės draudimo sutartį pasirašęs ir taip pinigus kaupęs klaipėdietis pasijuto apgautas. Pirma numatyto laiko paslaugos atsisakęs vyras atgavo mažiau nei pusę per pusketvirtų metų sumokėtos sumos. Klaipėdiečiui taip ir nepavyko išsiaiškinti, kur dingo nemaža dalis pinigų, kodėl bankas juos pasiėmė.

Nematė draudimo naudos

49 metų klaipėdietis Tadas L. savo gyvybę SEB banke apdraudė 2014 m. birželio 26 d. Vyras aiškino, kad tokį sprendimą priėmė, nes iš šio banko buvo paėmęs paskolą būstui įsigyti.

"Konsultantas tada aiškino, kad privaloma apsidrausti gyvybę, norint gauti kreditą. Jei mirčiau, ta suma – 30 tūkst. eurų – būtų padengta paskola. Net neabejojau, kad specialistas sako tiesą. Apsidraudžiau gyvybę, nes norėjau įvykdyti visas sąlygas, kad gaučiau paskolą. Tik vėliau sužinojau, kad šis draudimas nebuvo būtinas. Visiškai nereikalingas", – pasakojo klaipėdietis.

Tadas L. gyvybės draudimo sutartį buvo pasirašęs 10 metų.

Tačiau sužinojęs, kad šis nėra privalomas, apsisprendė sutartį nutraukti, nelaukdamas, kol ji pasibaigs.

"Paprasčiausiai nebemačiau naudos mokėti įmokas. Draudimu nepasinaudojau nė karto", – tvirtino vyras.

Kilo daug klausimų

Tadas L. gyvybės draudimo sutartį nutraukė praėjusių metų pabaigoje – gruodžio 29 d.

Nuvykusio į SEB banko skyrių klaipėdiečio laukė nemaloni žinia.

Vyras pasakojo, kad mėnesinė įmoka už gyvybės draudimą siekė 29 eurus.

Per 42 mėnesius jis bankui sumokėjo per 1,2 tūkst. eurų.

Draudimo sutartį pirma numatyto termino nutraukęs klaipėdietis banko padalinyje sužinojo, kad jis atgaus mažiau nei pusę sumokėtos sumos – apie 600 eurų.

Klaipėdietis pridūrė, jog už sutarties nutraukimą sumokėjo 74 eurus. Dar 46 – už kažkokias lengvatas. Dėl šių mokesčių vyras nesiginčijo.

"Pats norėjau nutraukti sutartį anksčiau. Natūralu, kad turiu sumokėti už sutarties nutraukimą. Nors ir nesupratau, už kokias lengvatas nuskaičiavo tuos 46 eurus. Tačiau esminis klausimas: kur dingo didžioji dalis mano sumokėtų pinigų?" – aiškinosi vyras.

Darbuotojų atsakymai netenkino

Tadas L. pasakojo, kad bandė išsiaiškinti su banko darbuotojais, kodėl jam išmokėta tokia maža pinigų suma ir kur dingo likusi.

"Į banko tvirtovę taip greitai neįlįsi. Jie žaidžia savo žaidimą ir siekia naudos sau. Tik pradedi domėtis, klausinėti, darbuotojai tuoj ima nervintis, pykti. Kalbėjau su trimis konsultantais, bet nė vienas nesugebėjo išaiškinti, kur dingo mano pinigai. Užsispyrę tvirtino, kad mokesčiams atiteko ši suma, bet kokiems, nepasakė. Nesugebėjo paprastai paaiškinti. Tik kartojo, kad mokesčiams. Pasijutau apgautas", – prisiminė vyras.

Klaipėdietis atkreipė dėmesį, kad teks sumokėti ir Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Tad jo gauta suma dar sumažės.

"Likau kvailio vietoje. Bankas visiškai neturi sąžinės, kad tokias sumas nuskaičiuoja kažkokiems mistiniams mokesčiams. Realiai iš mokamų 29 eurų – 14 yra žmogaus, o 15 – banko. Noriu tik įspėti žmones, į kokias pinkles galima pakliūti", – teigė vyras.

Kaupimui – tik dalis įmokos

Anot įmonės "SEB gyvybės draudimas" generalinės direktorės Sonatos Gutauskaitės-Bubnelienės, klientas buvo sudaręs investicinio gyvybės draudimo sutartį, pagal kurią papildomai visam sutarties laikotarpiui buvo pasirinkęs ir kelias draudimo apsaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dama

Dama portretas
Labai keistas žmonių mąstymas - perkame paslaugą, už kurią nenorime mokėti. Juk egzistuoja toks dalykas kaip rizikos kaštai, ten dalis pinigų ir nueina - už Jūsų apsaugas. Normaliame draudime apskritai tokio kaip kaupimo nėra, nes tu moki už apsaugas nelaimės atveju. Skaitykite taisykles ir domėkitės už ką mokate ir ką gausite visais atvejais! Draudimas geriausias tas, kuris atitinka Jūsų poreikį. Sėkmės!

Kazys

Kazys portretas
Va taip, iš banko paskolą imti galimą, bet gyvybės draudimą ??! Bankas nėra gyvybės draudimo kompanija, žmonės reikia domėtis kur dedate pinigus ir kur perdrausti jūsų pinigai. Aš pats turiu gyvybės draudimą Compensoje esu patenkintas 110%

Saulė

Saulė portretas
Mes taip pat pasimovėm ant AVIVA kabliuko. Jau greitai 10 metų kaip mokam įmokas, atsitikus įvykiui vos ne su teismais reikėjo draudimo įmoką išsikovoti, o uždirbtų pinigų ir naudos nei su žiburiu. Vienas nuostolis. Dar išsaugojome konsultantės paskaičiavimus ,,koks gražus '' bus rytojus po 10 metų. Blefas. Po kelių metų konsultantė sugebėdavo tik su gimtadieniu pasveikinti, kitų konsultacijų niekaip nesugebėdavo suteikti. Baisu. Bėgsime kaip nuo ugnies ateityje.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių